Naša se kompanija lani pridružila globalnoj UNICEF-ovoj inicijativi Kids Takeover Day nastaloj u sklopu UNICEF-ova Međunarodnoga dana djeteta (20. studenoga), na datum usvajanja Konvencije o pravima djeteta.

U Konvenciji se navodi da svako dijete ima pravo na život, odrastanje u obiteljskom okruženju, državljanstvo i obrazovanje u državama potpisnicama, među kojima je i Hrvatska. Dan Kids Takeover obilježava se diljem svijeta te predstavlja dan kada djeca preuzimaju ključne uloge u medijima, politici, poslovanju, sportu i ostalim industrijama da izraze potporu milijunima svojih nezaštićenih vršnjaka koji čak ne pohađaju školu. Kids Takeover je zabavan dan s ozbiljnom porukom kada sama djeca ističu najveće izazove s kojima se njihova generacija susreće sudjelujući tako u borbi za njihova prava i potencijale. Uključivši se u program tijekom prosinca u Valamarovim smo destinacijama organizirali Obiteljski dan, dan druženja djece i zaposlenika tijekom kojega su se djeca upoznala s poslovima svojih roditelja te pokazala i svoju kreativnost radovima s temom „Kako bih ja učinio/učinila svijet boljim mjestom“. Naravno, za naših smo 200-tinjak mališana organizirali predstave i blagdansko darivanje te beskrajno uživali u zajednički provedenome danu.

Briga o zaposlenicima i lokalnoj zajednici dio je naše korporativne kulture i društveno odgovornog poslovanja te smo se ove godine uključili i u UNICEF-ov program i sudjelovali na radionicama na temu dječjih prava i poslovnog sektora. Odlučili smo stoga naš Obiteljski dan uklopiti u tu inicijativu i našim mališanima pružiti priliku da uživaju u danu provedenome sa svojim roditeljima i vršnjacima“, rekla je Ivana Budin Arhanić, potpredsjednica za poslovni razvoj i korporativne poslove Valamar Riviere.