U ožujku smo uručili donaciju vrijednu 150.000 kuna Sportskoj zajednici Grada Poreča za projekt „Fond izvrsnosti“. Naime, naša kompanija kontinuirano podržava izvrsnost u sportu te je tako u suradnji s Gradom Porečom i Sportskom zajednicom Grada Poreča osnovala „Fond izvrsnosti“ za prikupljanje novčanih sredstava namijenjenih sportašima i klubovima koji ostvaruju izvrsne rezultate, a svojim uspjesima promoviraju Poreč kao značajno sportsko-turističko odredište.

Kao grad sporta, moramo voditi računa o svim sportskim aspektima u našem gradu. Glavni je korak, a to je infrastruktura, već učinjen. Otvaranjem škole na Finidi Porečani će na raspolaganju imati šest javnih dvorana, što će samo povećati kvalitetu sporta. Klubovi i sportaši istodobno su veliki ambasadori našega grada pa najbolje, koji ime Poreča predstavljaju ne europskim i svjetskim razinama, želimo nagraditi i stoga je i osnovan fond za izvrsnost u sportu. Riječ je o fondu koji će financijskim sredstvima podržavati najuspješnije sportaše i klubove Poreča, kao i ostale iznimno važne za naš grad.

Koncept je zaista jednostavan – moj zadatak i zadatak moga tima jest da se maksimalno potrudimo da bismo na godišnjoj razini popunili fond iznosom od 300.000 kuna tako što ćemo od gospodarskih subjekata u gradu i šire tražiti financijsku podršku. U jednu ruku, to je iznimno važno za porečki sport i njegov razvoj, ali i za prisutnost i društvenu odgovornost svih gospodarskih subjekata u našem gradu. Sredstva koja je porečkom fondu za izvrsnost donirao Valamar osigurat će podršku najboljim sportašima i klubovima, a raspodjeljuje ih Sportska zajednica prema ranije utvrđenim kriterijima“, istaknuo je Loris Peršurić, gradonačelnik Grada Poreča.

U ime Sportske zajednice Grada Poreča i osobno zahvaljujem Valamaru što je prepoznao vrijednost naših programa od javnog značaja i što je odlučio financijski poduprijeti njihovu realizaciju“, izjavio je Alfredo Mendiković, predsjednik Sportske zajednice Grada Poreča te dodao: „Status sporta, sustav natjecanja, nastupi na svjetskim i europskim prvenstvima te kategorizacija sportaša kriteriji su na temelju kojih Izvršni odbor Sportske zajednice odlučuje o raspodjeli sredstava sportskim klubovima.“

Sportska zajednica Grada Poreča želi organizirano i uz što bolje infrastrukturne uvjete što veći broj građana potaknuti na bavljenje sportom zbog očuvanja zdravlja, a potom i promocije Poreča kao istaknutoga sportskog turističkog odredišta. Vrhunski sportaši glavni su pokretač svih aktivnosti vezanih uz sport, što u konačnici rezultira povećanom aktivnosti građana, smanjivanjem pretilosti djece te zdravim životnim odabirima.

Ova je inicijativa dio društveno odgovornog poslovanja Valamar Riviere te se nadamo da će naša donacija pomoći brojnim sportašima u njihovim daljnjim sportskim uspjesima“, istaknuo je Andrea Štifanić, direktor sektora upravljanja imovinom i općih poslova Valamar Riviere.

„Volimo sport“ jedan je od devet krovnih programa našeg društveno odgovornog poslovanja kojim se izravno organizira ili sponzorski podržava brojne klubove, sportske udruge i manifestacije u svim destinacijama u kojima poslujemo. Tijekom godina ostvarili smo suradnju s brojnim lokalnim klubovima i udrugama koji postižu izvrsne rezultate.