Fotografije festivala Rabac Open Air i Poreč Open Air bile su izložene u galeriji Vincent iz Kastva s ciljem prikupljanja financijskih sredstava za pomoć najosjetljivijim skupinama građana na području Pule i okolice.

Legenda o trnoplesarima, Casanova Tour i Stari Samanj samo su dio izložbe koju su ljubitelji fotografije tijekom prosinca mogli pogledati u galeriji Vincent iz Kastva u pulskom Istarskom narodnom kazalištu. Među probranim djelima našla su se i ona s Valamarovih poznatih festivala Rabac Open Air i Poreč Open Air, a od 20 izloženih djela pet ih je prodano. Cjelokupan prihod otišao je u humanitarne svrhe, za pomoć najosjetljivijim skupinama građana na području Pule i okolice.

Humanitarnu izložbu najboljih fotografija iz 2018. organizirao je Istra Inspirit i tako se, u suradnji s udrugom FB Puljani humanitarci, pridružio humanitarnoj akciji Srce istarsko. Prigodnim kazališnim minijaturama glumci Istra Inspirita obogatili su i otvorenje izložbe te okupljenima glumom, glazbom i plesom prikazali najbolje trenutke Inspirita iz prošle godine.