Franco Palma dobitnik je posebne nagrade za životno djelo koja mu je uručena na Istriani, svečanosti posvećenoj najboljim pojedincima iz svijeta gospodarstva, kulture, glazbe, zdravstva, znanosti i sporta s područja Istre. Poznati istarski gospodarstvenik, dugogodišnji turistički djelatnik Franco Palma ovu važnu nagradu ovu važnu nagradu i iskaz poštovanja posvetio je svojoj obitelji, zahvalivši im time i na podršci koju mu pružaju sve ove godine.

KARIJERA U RIVIERI
Profesionalni put Franca Palme započeo je dolaskom u HTP Rivieru Poreč 1970. godine kao referent za plan i analizu, da bi već 1971. postao voditelj odjela. Sedam godina nakon toga radi kao pomoćnik generalnog direktora u RO Rivieri Poreč, napredujući potom preko zamjenika do pozicije generalnog direktora. Na mjesto predsjednika Uprave društva Riviera Holding (odnosno Riviera Poreč d.d., Riviera Adria d.d. Poreč – današnji Valamar Riviera d.d.) dolazi 1994. i ostaje sve do umirovljenja 2008. godine, a potom je i obnašao dužnost člana Nadzornog odbora.

Osim impresivne karijere, Franco Palma se mnogočime upisao među najzaslužnije dobitnike nagrade za životno djelo. Naime, razvoj turizma itekako je poticao i kao čelna osoba predsjedništva Hrvatske udruge hotelijera i restoratera i predsjednik Izvršnog odbora, zatim kao član Upravnog odbora HGK, predsjednik Istarske koordinacije za turizam pri HUP-u te obnašajući dužnosti u brojnim turističkim vijećima, zajednicama i savjetima.

BROJNE NAGRADE
Naravno, Francu Palmi Istriana za životno djelo nije prva, već jedna u nizu brojnih nagrada kojima su ovjenčani njegov profesionalni uspjeh i iznimna posvećenost poslu. Spomenimo samo Zlatnu kunu koju mu je Hrvatska gospodarska komora dodijelila 2018. godine, zatim nagradu za životno djelo Hrvatske turističke zajednice 2009. godine te priznanje Reda Danice Hrvatske za iznimne usluge u gospodarstvu iz 1997. godine. U sklopu svečanog programa 12. po redu Istriane o svim je laureatima prikazan i kratki film, dok se osvrtom na prošlogodišnje pobjednike prisjetilo i njihovog sjajnog traga.