Nastavak intenzivnih ulaganja u 2018. godini dio je Valamarove strategije ulaganja od dvije milijarde kuna u portfelj do 2020. godine.

Kao jedan od najvećih ulagača u hrvatski turizam, Valamar u 2018. planira nova intenzivna ulaganja vrijedna 705 milijuna kuna. Ovogodišnje investicije dio su naše strategije ulaganja od dvije milijarde kuna do 2020. godine. Investicijskim ciklusom u 2018. nastavljamo s modernizacijom postojećih i izgradnjom novih kapaciteta slijedeći tako strategiju repozicioniranja prema turizmu visoke kvalitete.

Nakon prošlogodišnje najveće investicije u hrvatskom turizmu (otvorenje dvaju ljetovališta u Rapcu), ove je godine u planu dovršetak Valamar Girandella Resorta u Rapcu otvaranjem prvog Kinderhotela u okviru našeg turističkog portfelja, Valamar Girandella Maro Suites. Osim ključne investicije u Rapcu, intenzivna ulaganja u tijeku su i u ostalim destinacijama, a nastavljamo i s ulaganjima u koncept premium kampiranja.

Imperial Rab ove godine slijedi jedan od najvećih investicijskih ciklusa kompanije u unapređivanje kvalitete sadržaja i usluga te konkurentnost cijele destinacije. Najveće je ulaganje u rekonstrukciju i repozicioniranje Grand Hotela Imperial na Rabu prema konceptu „samo za odrasle“ („adults only“).

Ovogodišnji investicijski ciklus od 705 milijuna kuna dio je strategije daljnjega dvoznamenkastog rasta poslovanja i uključuje svih pet destinacija u kojima poslujemo. Uspjeh i rast Valamar Riviere temelji se na ulaganjima u proizvode, djelatnike i turističke destinacije, pri čemu uvijek vodimo brigu o održivom i društveno odgovornom razvoju.

KRK

Kontinuirano ulažemo u podizanje kvalitete objekata i usluga i u širenje kapaciteta na otoku Krku. Ove su godine u planu sljedeće investicije:

Zablaće Camping Resort

Podižemo kategoriju kampa s 3 na 4 zvjezdice ulaganjem u novih 35 visokokvalitetnih mobilnih kućica, izgradnju novoga sanitarnog čvora i ostalih sadržaja, hortikulturalno obogaćivanje kampa, uređivanje i unapređivanje infrastrukture na kamperskim parcelama te postavljanje štedne LED rasvjete.

Ježevac Premium Camping Resort

Ovdje je u planu nova zona bazena sa sunčalištem te dječji tobogani, nova dječja igrališta, nova 31 mobilna kućica te zamjena dosadašnjih 18 mobilnih kućica novim premium kućicama. U kampu od ove godine gosti mogu pronaći i punionicu za električna vozila te još višu razinu kvalitete usluge u skladu s premium standardom kampa.

Škrila Sunny Camping

Kamp će goste dočekati uređenom trgovačkom zonom, još ljepšim okolišem, novim mobilnim kućicama superior razine i štednom LED rasvjetom u kampu.

Buculuka Camping Resort

U ovom kampu ove godine ugrađujemo solarne panele te uređujemo zonu ulaza u kamp.

Krk Premium Camping Resort

Nakon četverogodišnjeg ciklusa ulaganja dobili smo prvi kamp s pet zvjezdica u Hrvatskoj. Goste Krk Premium Camping Resorta ove godine očekuje punionica za električna vozila, dodatno hortikulturalno uređenje te uređenje središnjega sanitarnog čvora, kao i unaprijeđena kvaliteta i usluga na plaži.

DUBROVNIK

U fokusu destinacije Dubrovnik bit će investicija u repozicioniranje hotelskog smještaja te razvoj novih sadržaja i usluga da bi se zadovoljile potrebe za proizvodom visoke kategorije. Tako će dubrovački hotel Valamar Argosy 4* u sezonu 2018. ući s višom kvalitetom usluge te novim i poboljšanim sadržajima, od kojih posebno izdvajamo novi vanjski bazen s terasama i hortikulturnim uređenjem, novi snack-bar na bazenu, potpuno preuređene sve smještajne jedinice (308 soba), recepcija, predvorje i restoran te redizajn zajedničkih prostora.

RABAC

Krajem travnja u destinaciji Rabac otvaramo Valamar Girandella Maro Suites 5*, prvi Kinderhotel u svom portfelju. Smještaj, usluge i sadržaji u Valamar Girandella Maro Suites u potpunosti su prilagođeni obiteljima s djecom različitih dobnih skupina: od prostranih obiteljskih soba opremljenih dječjim potrepštinama, preko unutarnjih i vanjskih bazena s vodenim efektima i toboganima do obilja zabave u Maro klubovima i zoni za tinejdžere „Teen Hangout“. Obiteljima su posebno namijenjeni i dječji bife u restoranu te play lounge s unutarnjim igralištem, bezalkoholnim pićima i poslijepodnevnim snackovima poput salata, juha i kolača.

U Hrvatskoj će ovo biti treći hotel ove vrste, dok ih je u Europi ukupno 50. Otvaranje tog hotela zaokružit će investiciju u Rapcu jer je Valamar u proteklom razdoblju ukupno investirao oko 600 milijuna kuna i time će repozicionirati Rabac u vodeću odmorišnu destinaciju visoke kategorije.

Valamar Girandella Maro Suites donijet će otvaranje 150 novih radnih mjesta u destinaciji Rabac, a najviše su tražena zanimanja poput kuhara, konobara, sobarica, barmena, radnika na bazenu i sl.

RAB

Ove će godine hotel Valamar Imperial 4* na Rabu također zablistati kao novi luksuzni hotel samo za odrasle sa 136 smještajnih jedinica. Goste će dočekati moderno uređene dvokrevetne sobe, premium restoran i mnogi drugi poboljšani sadržaji, a otvaranje je u planu za početak svibnja.

Ulaganja u kampove na Rabu obilježit će otvaranje Lopar Garden Villagea s novim kamping kućicama u San Marino Camping Resortu 4* te čitav niz novina u Padova Camping Resortu 3*, od otvaranja Marine Premium Villagea do uvođenja inovativnih smještajnih koncepata u kampiranju poput prostranih „camping suiteova“ i „romantic camping chaletova“ za parove.

POREČ

Lanterna Premium Camping Resort

Ovdje se ulaže u daljnje unapređivanje smještaja i podizanje ukupne kvalitete kamping ljetovališta uz uređenje plaže te rekonstrukciju glavne prometnice s pješačkim i biciklističkim stazama. Ove nas sezone tako očekuju potpuno novi Maro Premium Village namijenjen obiteljima s djecom u kojem se nalazi 86 mobilnih kućica, 9 glamping šatora i prateći sadržaji (dva bazena i dječja igrališta), zatim novi camping homeovi i camping suiteovi u Marbello Premium Villageu, novih 14 glamping šatora i uređenje plaže u Glamping Villageu, potom velika zona za sport, rekreaciju i zabavu V Sport Park s minigolfom „Terra Magica adventure“ i brojnim drugim sadržajima, kao i rekonstrukcija glavne prometnice s pješačkim i biciklističkim stazama.

Istra Sunny Camping

U 2018. godini u planu je realizacija prve od ukupno tri faze preuređenja, a koje obuhvaća rekonstrukciju komunalne infrastrukture (struja, voda, odvodnja, optika, izgradnja nove glavne prometnice i bežična mreža), uređenje dijela plaža i južnog dijela smještajne zone kamping parcela (rekonstrukcija postojećih 117 parcela) te potpuno novi sanitarni čvor. Na jesen je u planu početak druge faze radova koja će uključivati ulaganja u podizanje kvalitete smještajnih kapaciteta i dodatnih sadržaja.