Iza Valamar Rivijere je najuspješnija godina do sada, a u planu su nova ulaganja te daljnji rast i razvoj kompanije.

U prosincu je u Valamarovom hotelu Pical održano još jedno tradicionalno godišnje okupljanje zaposlenika Valamar Rivijere, koje je ujedno i najveće do sada u povijesti grupacije. Više od 700 zaposlenika dupkom je popunilo konferencijsku dvoranu hotela Pical, gdje im je dobrodošlicu zaželjela Ivana Budin Arhanić, potpredsjednica za razvoj i korporativne poslove. “Večeras smo se okupili iz više razloga – da proslavimo zajedničke uspjehe, da obilježimo kraj godine i nadolazeće blagdane, da učvrstimo pripadnost kompaniji koja nas ujedinjuje u jedan tim, ali po mom mišljenju, najviše da bismo se zahvalili jedni drugima na radu, kolegijalnosti, predanosti, upornosti, entuzijazmu, motivaciji, hrabrosti, požrtvovnosti, prijateljstvu i poštovanju koje dajemo radeći u Valamar Rivijeri, i koje nama daje Valamar Rivijera”, riječi su kojima je Ivana Budin Arhanić započela službeni dio događanja.

Predsjednik Uprave Valamar Rivijere, Željko Kukurin, obratio se nazočnima prigodnim govorom u kojem se posebno osvrnuo na događaje koji su najviše obilježili 2015.: „Ovo je godina u kojoj smo finalizirali vlasničku i poslovnu reorganizaciju svih poduzeća u grupi Valamar. Kao objedinjena kompanija, Valamar Riviera danas ima sjajnu perspektivu. Osnažili smo organizaciju i ključne funkcije s novim ljudima i novim odgovornostima.“

„To su sve odlični pokazatelji, ali nećemo stati na tome, jer vjerujemo da su djelatnici ključ uspjeha u turizmu“ – istaknuo je g. Kukurin.

G. Kukurin istaknuo je kako je Valamar Riviera danas vodeća turistička kompanija te zahvalio svima koji su pridonijeli stvaranju ovako izvanrednih rezultata: „Sve ovo nije nastalo samo u jednoj godini, već je to rezultat rada svih onih koji su nekada bili dio Babinog kuka, Zlatnog otoka, Hotela Baška, Rapca d.d., Rivijere Poreč, Valamar menadžment kompanije, Valamar grupe i ostalih poduzeća koji su danas konsolidirani u Valamar Rivijeru.“

Naglasio je kako je rast kompanije vidljiv i kroz financijske pokazatelje koji upućuju na izvrsne rezultate u 2015. godini – Valamar Riviera ostvarit će oko 1,3 milijarde prihoda, što predstavlja rast od 16,6%, te operativnu zaradu od 419 milijuna kuna, što je rast od 36% u odnosu na 2014. godinu.

Nakon znantnih ulaganja u 2015. godini, u istom tonu ulazimo i u 2016. godinu. U najavi su ukupna ulaganja u visini od 262 milijuna kuna, od čega će se s ciljem repozicioniranja prema kamping resortima više kvalitete, čak 86 milijuna kuna uložiti u kamp Lanterna te 38 milijuna kuna u kamp Krk – prvi kamp s 5 zvjezdica u Hrvatskoj. Osim navedenog, u najavi je i niz projekata poboljšanja kvalitete i konkurentnosti u svim Valamarovim destinacijama.

Kukurin istaknuo je veliku važnost zaposlenika za kompaniju, što je vidljivo kroz postignuti rast zaposlenosti, poboljšanje plaća i uvjeta rada te provođenje stalnih edukacija djelatnika. Tako je u 2015. godini zaposlenost u kompaniji porasla za 11%, a prosječna plaća porasla je za 5% u odnosu na prethodnu godinu te je za 12% veća u odnosu na prosjek plaća u turizmu Republike Hrvatske. „To su sve odlični pokazatelji, ali nećemo stati na tome, jer vjerujemo da su djelatnici ključ uspjeha u turizmu“ – istaknuo je g. Kukurin.

Valamar Riviera kontinuirano traži prilike za akvizicije i partnerstva i tako nastavlja raditi na stvaranju novih vrijednosti za svoje dioničare, zaposlenike, kao i za partnere i destinacije u kojima posluje. Najavljen je i nastavak rada na poboljšanju kvalitete, inovaciji usluga, repozicioniranju portfelja, a posebna pažnja posvetit će se odnosima s investitorima i društveno odgovornom poslovanju. „Siguran sam da ćemo u budućnosti biti još bolji u razvoju našeg portfelja i novih turističkih doživljaja te da ćemo postati vodeća kompanija po inovativnosti i rastu u turizmu – ne samo u Hrvtaskoj, nego i u regiji“ – riječi su kojima je Željko Kukurin zaključio svoj govor.

„Siguran sam da ćemo u budućnosti biti još bolji u razvoju našeg portfelja i novih turističkih doživljaja te da ćemo postati vodeća kompanija po inovativnosti i rastu u turizmu – ne samo u Hrvtaskoj, nego i u regiji“ – riječi su kojima je Željko Kukurin zaključio svoj govor.

Nakon predsjednika Uprave, nazočnima se obratio Gustav Wurmböck, predsjednik Nadzornog odbora, koji se na 2015. godinu osvrnuo kao na najbolju godinu u povijesti Valamara i kao na godinu u kojoj je napravljen veliki korak kroz „pripajanje“ Hotela Baška, te pritom čestitao svima na velikim postignućima. Podsjetio je na iznimna ulaganja u posljednjih nekoliko godina, i to u visini od čak 2,6 milijardi kuna u razdoblju od 2004. do 2016. godine. Posebno je istaknuo 220 mlijuna kuna ulaganja u Dubrovniku u 2013. godini, kao i velika ulaganja u Poreču s naglaskom na Valamar Isabella Island Resort koji je nadmašio sva očekivanja i doprinio kvaliteti cijele destinacije. „Naš uspjeh rezultat je odličnog timskog rada, s uspješnim menadžerima i još boljim zaposlenicima!”, naglasio je Gustav Wurmböck. Vođena strategijom rasta u narednih 5 godina, Valamar Riviera ima u planu veliki razvojni ciklus u Rapcu, veliku investiciju u hotel Pical, a u tijeku su i pripreme za budući razvoj u Dubrovniku i na Krku, posebno Baška.

Pical_festa_056

Kao ključne izazove naveo je omogućavanje bolje investicijske klime, smanjenje poreznih i fiskalnih opterećenja te rješavanje desetljeće starih pitanja turističkog zemljišta i pomorskog dobra. Posebno je naglasio da su za uspjehe koje niže Valamar osobito zaslužni zaposlenici i njihov veliki osmijeh. Tako se možemo pohvaliti s više od 100 nagrada: World Travel Awards priznanja, Travelife Gold Award certifikati, nagrade Hrvatske turističke zajednice najboljim zaposlenicima, certifikat Poslodavac Partner i još mnoge druge. Izdvojio je i uspjeh Valamar Rivijere kao kompanije čija dionica kotira na burzi, pa je kompanija tako i ponosni nositelj nagrada za Dionicu godine i Dionicu s najvećim porastom prometa, kao i nositelj priznanja za Najbolje odnose s investitorima. Iz perspektive dioničara, Gustav Wurmböck istaknuo je dugoročnu predanost daljnjem razvoju Valamar Rivijere, a posebno je naglasio da naši najveći dioničari u Valamar ulažu ne samo financijski, nego i srcem.

„Naš uspjeh rezultat je odličnog timskog rada, s uspješnim menadžerima i još boljim zaposlenicima!”, naglasio je Gustav Wurmböck.