Uz već započetu suradnju Heinza Becka s Valamarom, najbolji Valamarovi kuhari obrazovat će se u njegovim restoranima pa se nadamo se da ćemo uskoro otvoriti i jedan hrvatski restoran „by Heinz Beck“, čime bismo potaknuli uzlet elitnoga gurmanskog turizma.

Chef svjetskog ugleda Heinz Beck ovih je dana prvi put posjetio Hrvatsku. U zgusnutom kalendaru poslovnih putovanja u Dubai, Tokio, Prag, New York i Monaco pronašao je vremena za prvi posjet našoj obali te je doputovao u Poreč i posjetio otok Svetog Nikole, odnosno Valamar Isabella Island Resort, a uskoro ga očekujemo i u našim hotelima u Dubrovniku.

Uz posjet gradskoj jezgri, Beck je u Valamarovim vrhunskim porečkim restoranima Miramare na otoku Sveti Nikola te Spinnaker upoznao i najbolja istarska vina, sljubljena s delicijama na temelju jadranske ribe, kvarnerskih škampa, tartufa i ostalih najboljih gurmanskih specijaliteta našega podneblja. U Poreču je prepoznao utjecaj Venecije, tj. mediteranske kuhinje, što je i njegov omiljeni kulinarski smjer utjelovljen u konceptu „Okusi Italije Heinza Becka“, koji je uspješno proširio u nizu vrhunskih restorana diljem svijeta, njegujući opušten pristup gostima kojima nudi mogućnost uživanja u gurmanskoj kuhinji s njegovim potpisom te kombinaciji Michelinovih zvjezdica i domaće talijanske kuhinje.

Njegova se osnovna načela kuhanja temelje na laganoj i zdravoj prehrani koja ne opterećuje organizam, odnosno hrani baziranoj na mediteranskim okusima i japanskoj kuhinji.