Više od 100 kilometara skijaških staza, izvrstan wellness i besprijekorna usluga našeg “alpskog” tima, garancija su vrhunskog zimovanja. Gosti ističu da se u hotel Valamar Obertauern uvijek iznova vraćaju jer se osjećaju kao da se vraćaju doma…

“Kolegama iz Hrvatske bilo je prilično neobično kad su vidjeli koliko snijega imamo ovdje u Obertauernu”, smije se Peter Jagudits, direktor hotela Valamar Obertauern u austrijskim Alpama. Na visini od 1.700 metara, s više od 100 kilometara skijaških staza i najdebljim snježnim pokrivačem u Austriji, Obertauern je pravi raj za ljubitelje snijega i zimskih sportova.

“Obertauern garantira vrhunski snijeg, ludi noćni provod i izvrsne praznike”, objašnjava Jagudits dodajući da zime u Alpama znaju biti oštre, ali prelijepe.

“Prvi sunčani dan nakon dva tjedna oluja dođe kao prekrasan poklon. Nakon prosinca i siječnja, vrijeme se poboljša i bude puno više sunčanih razdoblja”, priča Jagudits. Ove sezone, velika snježna oluja pogodila je područje Obertauerna prouzročivši probleme skijašima, no kad se uzme u obzir da pričamo o Alpama, takvo što nije neobično u prosincu. Gostima se preporuča da sa sobom imaju zimsku odjeću i lance za automobilske gume, a osoblje hotela Valamar Obertauerna pobrinut će se za hranu i dobru zabavu u hotelu – unatoč lošem vremenu. Najmlađi gosti vjerojatno oluju neće ni primjetiti dok u Maro Clubu igraju Nintendo Wii, gledaju filmove i crtiće ili se zabavljaju igračkama.

“Maro Club i Soft play igraonica ugodno su iznenađenje gostima koji imaju djecu. Sad su u mogućnosti svoje mališane ostaviti u sigurnim rukama dok uživaju u skijanju”, priča Jagudits. Većina gostiju hotela Valamar Obertauerna dolazi s njemačkog govornog područja poput Austrije, Njemačke i Švicarske, a česti su gosti i Britanci.

Mnogi od njih dolaze godinama. Vole hotel zbog lokacije – skijati se može direktno s ulaznih vrata. Ima odličan wellness centar sa saunama i zonama za opuštanje nakon skijanja. U četverokatnu garažu stanu 72 auta, pa se gosti ne moraju brinuti doslovno o ničemu. No najviše od  svega gosti vole kako se osjećaju u hotelu Valamar Obertauern.

“Glavni razlog što nam se iz godine u godinu vraćaju je, kažu, što osjećaju da se svaki put iznova vraćaju kući i to na vrhu planine”, priča direktor hotela.

Iako su Hrvati naviknuti na ljeto i more, sve nas više zimi putuje na skijališta. Valamar Obertauern posjetila su i neka poznata imena poput Lane Klingor Mihić i Antonije Stupar Jurkin koje su u snježnim radostima uživale s obitelji. Obertauern će posebno znati cijeniti oni koji preferiraju hladnije vrijeme, jer tamo nije vruće čak ni usred ljeta. Osim što su sve češći gosti u Alpama, Hrvati su također važan dio tima hotela Valamar Obertauern. Prepoznali su mogućnosti koje im hotel i mjesto pružaju te im se sviđa raditi u uvjetima potpuno drugačijima od onih na koje su navikli na jadranskoj obali.

“Svi koji su probali skijati, boardati ili su sudjelovali u turi po snijegu, zahvalni su za priliku koju su dobili. Posjetili su ovdašnje barove i išli u shopping u obližnje gradove. Mislim da im je ovo izazov jer su mnogi prvi put u inozemstvu, no trudimo se maksimalno im pomoći i pokazati što više Obertauerna i cijele regije”, kaže direktor Jagudits.

U njegovom timu radi 37 Valamartista, no kolege iz cijelog Valamara, bez obzir gdje se nalaze, velika su im podrška bez koje ne bi mogli obavljati tako dobar posao. Jagudits u šali kaže da ima više desnih ruku jer mu voditelji odjela iznimno pomažu, kao i svi ostali članovi tima koji daju sve od sebe da gostima priušte jedinstveno iskustvo boravka u Obertauernu.

“Po mom mišljenju, odnosi među zaposlenicima su i više nego dobri. Malen smo tim, pa se više osjećamo poput velike obitelji. Radimo i živimo u hotelu, tako da bez timskog duha jednostavno ne bismo ovako kvalitetno funkcionirali”, zaključuje Jagudits.

Svugdje možete na skijama

Hotel Valamar Obertauern ima izravan pristup skijaškoj stazi pa na skijama možete svugdje. Ako niste ponijeli skije, možete ih unajmiti, a ako ne znate skijati, možete naučiti. Možete planinariti, probati cross country skijaško trčanje, hodanje u krpljama ili boardanje, bicikliranje ili zmajarenje na snijegu. Skijati se može danju i noću, a tu je i bogata après-ski ponuda i večernja zabava. Ovim padinama jurili su čak i legendarni Beatlesi. Kad vas skijanje umori, tu je sportski centar ili raskošni wellness.

Upoznajte Petera Jaguditsa

  • Od svih zimskih sportova Jagudits bira skijanje, klizanje ili sanjkanje. Na žalost, tijekom zime nema baš vremena za zabavu jer mora biti na raspolaganju našim gostima, a ljeti mu je uglavnom prevruće. Zato najčešće odmara u proljeće ili jesen.
  • Oduvijek voli učiti strane jezike, a turizmom se odlučio baviti jer je s 13 godina dobio priliku šest mjeseci živjeti u Njemačkoj. Zaljubio se u upoznavanje novih kultura i odlučio putovati što je više moguće.

Hotel Valamar Obertauern u brojkama

  • 100 km staza
  • 26 žičara
  • 7 mjeseci prirodnog snijega
  • 1700 metara nadmorske visine
  • 420 m2 spa i wellness zone
  • Radno vrijeme Maro Cluba do 22 sata