Našem hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik sredinom travnja svečano je dodijeljen certifikat halal kvalitete koji gostima islamske vjeroispovijesti, kao i svima koji iz drugih razloga preferiraju halal, jamči uslugu hotelskog smještaja, hrane i pića po strogim halal standardima.

Certifikat je direktoru hotela Ivici Sabljiću uručio Aldin Dugonjić, rukovoditelj Centra za certificiranje halal kvalitete u Zagrebu, specijalizirane ustanove Islamske zajednice čija je osnovna djelatnost edukacija o halalu, a jedina je ovlaštena institucija u Hrvatskoj za izdavanje halal certifikata.

„Veliko nam je zadovoljstvo što smo nositelji certifikata halal kvalitete i što našim gostima možemo pružiti punu certificiranu halal uslugu. Valamar Riviera svojim gostima pruža vrhunsku kvalitetu usluge stalno prateći trendove i razvijajući raznovrsnu ponudu prilagođenu ciljnim skupinama. Tako smo i ovaj certifikat prepoznali kao model garancije još veće kvalitete s višestrukim prednostima koji će pružiti dodanu vrijednost našoj ponudi“, izjavio je direktor Ivica Sabljić pri preuzimanju certifikata.

„S velikim zadovoljstvom dodjeljujemo halal certifikat prvom hotelu u jednoj od najznačajnijih hotelskih grupacija u Republici Hrvatskoj. Sa sve većim brojem hotelijera s halal certifikatom na dubrovačkom području otvaraju se velike mogućnosti sudjelovanja na sve značajnijem halal turističkom tržištu. Dobra povezanost Dubrovnika preko Turkish Airlinesa i odnedavno Fly Dubaija jamac je boljeg pozicioniranja u ciljanim državama. Slobodni smo očekivati od lokalnih i regionalnih turističkih zajednica sinergijsko djelovanje i promociju. Također smo slobodni očekivati i da će i ostali ugostitelji u Hrvatskoj slijediti primjer hotela Valamar Riviere. Ovom prigodom želim zahvaliti i čestitati upravi hotela na uspješno završenom postupku certificiranja, čime su postali međunarodno konkurentni i priznati“, naglasio je rukovoditelj Centra Aldin Dugonjić.

Valamar Lacroma Dubrovnik proširuje ponudu jela proizvodima za koje su korištene certificirane halal namirnice. Sva su halal jela jasno označena i izdvojena pa ih gosti mogu lako odabrati. Sobe namijenjene gostima koji žele halal uslugu posebno su uređene i opremljene.

Inače je halal arapska riječ koja znači čisto ili dopušteno i u islamu označuje sve stvari i djela koje su prema islamskom zakonu dopuštene. Halal kvaliteta predstavlja ukupnost karakteristika proizvoda ili usluga koje su u skladu s islamskim propisima i ispunjavaju zahtjeve propisane kvalitete.