Na prvom zajedničkom natjecanju sommeliera i barmena u Malom Lošinju koje je održano od 22. do 24. listopada naši su barmeni ponovno ostvarili zavidne rezultate.

U natjecanju je sudjelovalo 26 natjecatelja iz cijele Hrvatske, a za titulu najboljeg koktel-majstora godine borilo se šestero finalista. Titulu je osvojila Melisa Okić iz Rapca, barmenica restorana „La Pentola“. Barmen Nino Karlovčec iz rabačkog Sundancea osvojio je nagradu za stručni rad, a mladi barmen Alen Muratović nagradu sponzora. Uspješni su bili i kolege iz Imperiala Rab jer je Denis Španjol osvojio drugo mjesto na natjecanju, dok je još jedna nagrada sponzora pripala kolegi Jugi Pendu.

Od ukupno sedam nagrada pet ih je otišlo u našu kompaniju, što samo dokazuje da se barmene Valamara definitivno može pozicionirati na sam vrh barmenske scene u Hrvatskoj.

Paralelno s natjecanjem barmena, pod pokroviteljstvom HTZ-a i uz podršku TZ Kvarnera održano je i natjecanje sommeliera koj je okupilo 34 natjecatelja iz restorana i hotela diljem Hrvatske. Najboljim sommelierom proglašen je Ivan Jug iz zagrebačkoga restorana Noel. Drugo je mjesto osvojio Siniša Lasan iz dubrovačkoga restorana Proto, a treće Goran Petrić iz Noela.

Boje Valamara predstavljala su četiri kandidata: Kristina Banović i Dubravko Močibob iz restorana Spinnaker (hotel Valamar Riviera) i Tatjana Bodetić i Zoran Gregorović iz Restoran Miramare (Valamar Collection Isabella Island Resort). Tatjana i Zoran izborili su polufinale te na kraju osvojili 8. (Zoran) i 11. mjesto (Tatjana).

Za sve natjecatelje organizirane su i edukacije: whiskey single malt, radionica o vinima i radionica na temu working flaira.

Organizatori su natjecanja Hrvatska sekcija barmena pri UPUHH-u i Hrvatski sommelier klub.