Proces pripajanja Hotela Makarska rapskom Imperialu završen je krajem lipnja stupanjem na snagu rješenja Trgovačkog suda u Rijeci po kojoj od 28. lipnja hotelske kuće Imperial i Makarska posluju pod novim imenom Imperial Riviera d.d.

Obje tvrtke uspješno su proteklih godina privatizirali Valamar i AZ mirovinski fondovi. Imperial Riviera d.d. bit će zajednička kompanija za ulaganje i razvoj turističke imovine u regiji, a očekuje se da će Valamar ostati zadužen za upravljanje turističkim poslovanjem.

Cilj pripajanja je stvaranje dodane vrijednosti za dioničare kroz učinkovito upravljanje strateškom turističkom djelatnošću i kontinuirana ulaganja u razvoj turističkog portfelja.

900 zaposlenih u sezoni

Imperial Riviera u svom portfelju ima šest hotela, tri turistička naselja i dva kampa u vodećim hrvatskim destinacijama: na otoku Rabu i u Makarskoj, koji zajedno imaju 3.618 smještajnih jedinica i kapacitet za prihvat 9.000 gostiju, čime je Imperial Riviera ušla među 10 najvećih turističkih kompanija u Hrvatskoj.

U sezoni će u Imperial Rivieri raditi oko 900 zaposlenika, od kojih je 40 posto stalno zaposlenih, uz zadržavanje svih stečenih prava zaposlenika u Makarskoj i na Rabu te ostanak na snazi postojećih kolektivnih ugovora.

Pojačana ulaganja u budućnosti

Poslovanje će i dalje biti organizirano destinacijski čime se zadržavaju radna mjesta kako u Makarskoj tako i na Rabu, a dugoročno se osiguravaju još bolji uvjeti za daljnji razvoj zaposlenika.

„Intenzivan investicijski ciklus pokrenut u prethodnom razdoblju u Makarskoj i na Rabu nakon privatizacije, vrijedan 250 milijuna kuna, nastavit će se u objedinjenom poduzeću u značajnijem obimu i s puno većim investicijskim potencijalom što će omogućiti i pojačana kapitalna ulaganja u budućnosti“, istaknuo je Vlado Miš, predsjednik Uprave Imperial Riviera d.d.