Valamar je slijedom novonastalih okolnosti ove godine modificirao proizvode i ubrzao razvoj projekata digitalizacije u cilju unaprjeđenja kvalitete i sigurnosti usluga za turističku sezonu 2020. Osigurano je još više prostora gostima u restoranima, na recepciji, bazenima, na plaži i u ostalim zajedničkim sadržajima,  a  pokrenute  su  i  promotivne  kampanje  #stayinnature  i #beachholidays. #BeachHolidays i #Stayinnature su najbolje rješenje nakon #stayathome. Valamar u svim svojim destinacijama i kroz sve svoje brendove nudi savršenu kulisu za bezbrižni ljetni odmor. U 2020. godini za svakog je gosta osigurano još više prostora, više pažnje i više sigurnosti. Razgovarali smo s direktorom sektora marketinga, Ivicom Vrkićem i voditeljem odjela marketinga, Draženom Dobrilom koji su nam predstavili promotivne kampanje #stayinnature i #beachholidays kao i sve marketinške aktivnosti i inovacije realizirane za ovu sezonu

Možete li nam predstaviti što sve uključuje kampanja #stayinnature  i #beachholidays?

Kampanje #stayinnature i #beacholidays kreirane su oko ideje da je nakon lockdowna uzrokovanog pandemijom virusa COVID-19, dakle nakon višetjednog boravka kod kuće uz ono sad već dobro poznato #stayathome, najbolje rješenje za svakog pojedinca da ode na odmor u prirodu, konkretno u Valamarova kamping ljetovališta (#stayinnature), odnosno u neki od Valamarovih hotela ili ljetovališta (#beachholidays).

Novonastala situacija nas je potaknula da značajno poboljšamo naš osnovni proizvod, gdje je Valamar opet pokazao da u izazovnim situacijama može brzo i inovativno djelovati, pa smo u vrlo kratkom roku osmislili i implementirali brojne novosti, te ih kroz sve kanale komunikacije uspješno i dosljedno komunicirali – na Valamar webu, kroz direktni marketing i CRM sustav, online oglašavanjem, na društvenim mrežama, a kampanje su popratile i neka zanimljiva produkcijska rješenja pa smo, primjerice, snimili i #stayinnature promotivni film koji se može pogledati na YouTube kanalu.

Što se promijenilo u samom proizvodu?

Prije svega, gostima smo osigurali više prostora tako što smo smanjili kapacitete svih naših hotela i kampova za 20%, prilagodili kapacitete bazena, sanitaraca i ostalih sadržaja kako bismo gostima osigurali dodatni komfor, u restoranima smo osigurali više komfora i sigurnosti uz prilagođene postave stolova, u hotelskim restoranima produžili vrijeme za doručak ili večeru, a u nekim hotelima večeru organizirali u dva termina. Uveli smo politiku „100% privacy – no entry“ čime jamčimo da su ključne dodirne točke u svakoj smještajnoj jedinici temeljito očišćene i dezinficirane, te garantiramo da prije dolaska gosta nitko nije ulazio u smještajnu jedinicu. Istovremeno gostu poručujemo da će imati potpunu privatnost tijekom cijelog boravka uz jamstvo da će naše osoblje u smještajnu jedinicu ulaziti isključivo na poziv gosta. Nadalje, uveli smo online recepciju koja je gostima omogućila da check-in i check-out naprave preko naših web stranica ili myValamar aplikacije iz udobnosti vlastitog doma. Uz to, za najpovoljnije ljetovanje razvili smo novi label Old Town Holiday u sklopu brenda Valamar Hotels & Resorts, te Sunny B&B u sklopu brenda Sunny by Valamar, pa je u tim hotelima gostima dostupna nova usluga Bed & Brunch.

#STAYINNATURE

U hotelskom restoranu gosti sada mogu uživati u produženom doručku ili brunchu uz vrhunsku kavu i raznovrstan izbor jela sve do 13 sati, dok u hotelu s Old Town Holiday oznakom goste očekuje i Champagne Breakfast & Brunch uz ponudu pjenušavih vina za vrijeme doručka i užine. Kao što svi već dobro znaju, pokrenuli smo i Valfresco Direkt webshop za dostavu domaćih svježih gotovih jela i lokalno proizvedenih domaćih namirnica, a to je posebno zanimljivo za goste kampova, apartmana i vila, jer im sve naručene namirnice i jela dostavljamo direktno na parcelu, odnosno camping home ili apartman. Na kraju, ali ne i manje bitno, kreirali smo V Health & Safety – sveobuhvatni program zdravstvenih, sigurnosnih i ekoloških standarda, te unaprijeđenih protokola čišćenja kojima je cilj osnažiti učinkovite standarde higijene koje Valamar primjenjuje u svim svojim objektima.

Kakve su rezultate ove inovacije ostvarile? Koju ste poruku željeli prenijeti gostima?

Sva ovogodišnja unapređenja i inovacije koje smo implementirali u našim hotelima, ljetovalištima i kamping ljetovalištima bili su pun pogodak i rezultirali smo izuzetnim zadovoljstvom naših gostiju. Gosti su ne samo prepoznali veliki trud i iskorak koji je Valamar napravio u želji da im osigura potpuno bezbrižan, miran i siguran odmor, već su se kod nas, uz sve ove novosti, i zaista osjećali opušteno, bezbrižno i sigurno. O tome svjedoče kako brojne pozitivne reakcije na društvenim mrežama, tako i izravni razgovori gostiju s osobljem u hotelima i kampovima koji su samoinicijativno pristupali osoblju i izražavali zadovoljstvo svime što smo za njih napravili. Gostima smo, dakle, prenijeli poruku da Valamar za njih zbilja brine uvodeći čitav niz inovativnih praksi na jednom visokom nivou, što su oni i prepoznali. Povrh svega, u trenutku kada su to tržišne okolnosti dozvolile, po okončanju lockdowna i ponovnom početku putovanja, efekti kampanja su se pretočili u konkretne poslovne rezultate, odnosno u odličan booking s obzirom na okolnosti koje su u tom trenutku vladale na tržištu.