U svibnju naše destinacije obično posjećuju inozemni turistički novinari i blogeri kako bi se i sami uvjerili u naš vrhunski smještaj i usluge te bogate sadržaje koje nudimo gostima. Kako i priliči pravim, toplim domaćinima, s njima smo proveli nekoliko dana i pokazali im sve što naše destinacije s ponosom mogu ponuditi.

U Dubrovnik nam je stiglo šestero novinara iz Ujedinjenog Kraljevstva te su se iz prve ruke uvjerili u istinitost riječi slavnoga pisca Georgea Bernarda Shawa: „Oni koji traže raj na zemlji, neka dođu u Dubrovnik“. Grad koji brojne turiste očarava svojim srednjovjekovnim zidinama pod zaštitom UNESCO-a i bogatom poviješću koja kao da izvire iz svakoga kutka, dodatnu je popularnost stekao nakon što su u njemu snimani hitovi Igra prijestolja, Robin Hood i Ratovi zvijezda, koji su na naš jug doveli brojne obožavatelje. S 1,18 milijuna dolazaka lani, od čega je više od 135 000 turista iz Velike Britanije (28 % više u odnosu na 2016.), Dubrovnik s pravom zovemo našim rekorderom na jugu.

Smješteni u hotelu Valamar Collection Dubrovnik President, naši su gosti uživali u trodnevnom boravku i raznovrsnom rasporedu koji smo posebno za njih pripremili. Već smo ih prvoga dana nakon odličnog ručka u restoranu Lagusto u hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik poveli u obilazak svih naših hotela na Babinom kuku te im s posebnim ponosom pokazali novo ruho hotela Valamar Argosy. Oduševili smo ih i vođenom turom po Starome gradu i večerom u restoranu Paparazzo.

Drugi smo ih dan odlučili dodatno razmaziti. Nakon samo za njih organiziranog izleta na predivne Elafitske otoke i ručka u restoranu Bowa, odveli smo ih na masaže i guštanje u spa zoni wellness centra u hotelu Valamar Collection Dubrovnik President, a potom je uslijedila oproštajna večera u V level restoranu Momenti. Sljedeći dan prije polaska na let naši su se gosti opuštali na hotelskoj plaži i uživali u kristalno čistom moru, laganom ručku u restoranu Miramare te toplom dubrovačkom suncu.