U Valamaru često i s radošću ugošćujemo predstavnike stranih medija te ih s posebnim zadovoljstvom upoznajemo s našim objektima i ponudom. Dojmovi su uvijek bili više nego pozitivni, a članci puni hvale.

Krajem rujna u četverodnevni posjet došli su nam skandinavski novinari (troje iz Danske i jedan iz Finske) te kolega Martin Schmidtsdorff iz danske agencije Atlantic Link. Kao i uvijek kada organiziramo takva druženja, pripremili smo raznovrstan program želeći im što više približiti ljepote destinacije i sve mogućnosti za idealan odmor koji nudimo našim gostima.

Upoznali su naše objekte u Poreču, Krku i Baškoj, boravili u našim novim mobilnim kućicama u kampovim Lanterna i Krk, obišli staru povijesnu jezgru i oduševili se Eufrazijevom bazilikom, da bi uživanjem u vrhunskim delicijama u restoranu Spinnaker zaokružili obilazak Poreča.

Kako bismo im približili i unutrašnjost poreštine, organizirali smo i obilazak jama Baredine pa su u podzemnom svijetu vidjeli riznicu stalaktita i stalagmita te endemsku čovječju ribicu.

Nakon Poreča posjetili smo otok Krk, odnosno gradove Krk, Bašku i Vrbnik, a naši su gosti putom prema otoku oduševljeno pratili kako se izmjenjuju krajolici u Istri, od zapadne obale Istre prema tunelu Učka, nakon kojega se otvorio pogled na Kvarner i otoke te Krčki most i otok Krk.

Baš su svi naši objekti u Istri, Krku i Baškoj ostavili odličan dojam na novinare te s veseljem očekujemo članke u kojima će svoje čitatelje upoznati s našom vrhunskom ponudom, našim gostoprimstvom, odličnom gastronomskom ponudom i prekrasnim krajolicima.

Nakon skandinavskih novinara u četverodnevni posjet došle su nam i dvije kolegice iz njemačkih časopisa Die Presse i Franfurter Allgemeine Zeitung koje smo smjestili u kamp Lanterna i kamp Krk u nove mobilne kućice i glamping, a sve kako bi iz prve ruke iskusile užitak boravka u našim objektima. Iako su kod nas boravile pred sam kraj sezone, komentari su i više nego pozitivni na cjelokupnu našu ponudu u kampovima jer su obje iskreno impresionirane ponudom i uslugom u kampovima te su nam obećale kako će se sigurno vratiti i tijekom sezone. Mi ih s nestrpljenjem očekujemo!