Lanterna jest i bit će i dalje lider u segmentu family camping resorta!

 

Bruno Radoš je u Valamaru počeo raditi prije 17 godina, i to kao noćni recepcionar u ondašnjem hotelu Neptun (današnja Valamar Riviera). Karijera ga je dalje vodila u hotel Pical,  pa ponovno u hotel Neptun na recepciju. Nakon selekcije za pripravnike u operacijama, iskustva je stjecao u centralnim sektorima i odjelima i u više objekata u operacijama. Tu je počeo uzlet – napredovao je na poziciju asistenta, mlađeg i starijeg pomoćnika, pomoćnika i onda direktora profitnog centra, direktora klastera i direktora operacija za kampove.

„Svaka pozicija nosi određene odgovornosti i izazove, a s novom su funkcijom svakako znatno više u fokusu aspekti planiranja, razvoja, interakcije i zajedničkih projekata s kolegama unutar OPS divizije i kolegama iz ostalih divizija, sektora i odjela“, priča nam kolega Bruno.

Kao direktor Lanterna Premium Camping Resorta, u godinama u kojima su zabilježene najveće investicije u ovo kamping ljetovalište, na što ste najviše ponosni kada pogledate unatrag?

Općenito sam ponosan na to što smo uspjeli stvoriti prepoznatljiv proizvod u segmentu kampova ne samo na razini Hrvatske, nego i na internacionalnoj razini. Ako ćemo sagledavati malo detaljnije, ponosan sam na više stvari zbog kojih je Lanterna na vrhu sektora kampinga. Konstantni razvoj, implementacija novosti, postizanje razine na kojoj nam se sve veći udio zaposlenika vraća, stvaranje novih ključnih zaposlenika koji će u narednom razdoblju biti nositelji daljnjeg rasta i razvoja ne samo Lanterne, povećanje kvalitete kakvu prepoznaju naši gosti, povećanje financijskih i kvantitativnih pokazatelja te pozitivni odnosi s partnerima i lokalnom zajednicom s kojima smo stvorili pozitivan sinergijski efekt. Uza sve navedeno, moram naglasiti da sam osobno ponosan da smo to postigli zajednički kao tim, ne samo kampa Lanterne nego i šire skupine zaposlenika u kompaniji, od divizija, sektora i odjela unutar centralnih službi, preko ostalih profitnih centara u kompaniji, kampova, hotela, naselja, koji su nas također podupirali u trenutcima kad je to trebalo, pa sve do svakog zaposlenika kampa koji je sudjelovao u tom uspjehu. Upravo to pokazuje našu snagu i dokazuje da je Lanterna Premium Camping Resort kakav ga danas poznamo proizvod svih koji ulažu svoju energiju, rad i strast u posao kojim se bave.

Ponosan sam što smo uspjeli stvoriti prepoznatljiv proizvod u segmentu kampova ne samo na razini Hrvatske, nego i na internacionalnoj razini.

Lanterna Premium Camping Resort fantastično izgleda, ima niz odličnih sadržaja i zaista velik broj prestižnih nagrada i priznanja. Kako vidite daljnji razvoj toga velikog kamping ljetovališta?

Lanterna jest i bit će i dalje lider u segmentu family camping resorta, i dalje će biti inkubator novih ideja i koncepata čija nas implementacija očekuje narednih godina i čije ćemo pozitivne prakse iskoristiti i u ostalim našim kampovima. S daljnjim ambicioznim planovima sigurno ćemo nastaviti ostvarivati značajne uspjehe u vidu prestižnih nagrada i priznanja. Uz dosta dinamično razdoblje u protekle tri ili četiri godine, uz implementaciju mnogih novosti, uz interne i eksterne izazove, posebno nam je drago što smo značajno podigli kvalitetu koju nisu prepoznale tek različite institucije, udruge i klubovi, nego kao najvažniji naši gosti.

Lanterna će i dalje biti inkubator novih ideja i koncepata čija nas implementacija očekuje idućih godina i čije ćemo pozitivne prakse iskoristiti i u ostalim našim kampovima.

Lani je gostima predstavljen Happy Dog Premium Village, pomno uređen i s velikim brojem sadržaja za ljubimce. Je li se takav koncept pokazao uspješnim i planira li ga se uvesti možda i u neke druge naše kampove?

Happy Dog Village je jedan od većeg broja implementiranih koncepata koji se pokazao uspješnim i za taj vid ponude će biti mjesta i u drugim našim objektima. Ujedno je i to jedan od pokazatelja u kome smjeru moramo ići, a to je diferencijacija i individualizacija usluge koju gosti prepoznaju i voljni su za nju platiti više.

Koliko je popularan glamping i hoćemo li i dalje razvijati taj segment ponude?

Glamping ćemo svakako razvijati i dalje u našoj ponudi. Po mnogočemu je specifičan jer nije homogen proizvod, a dokaz je tomu i činjenica što teoretičari kampinga imaju različita tumačenja što je uopće glamping. Ima više podvrsta glampinga, a i dalje se taj segment razvija pa je zbog same širine ponude moguća implementacija u camping resorte kao što je Lanterna, ali i u kampove koji imaju jednostavniju ponudu, što nam otvara puno novih mogućnosti.

Za razliku od hotelskih gostiju, kamping gosti znatno ranije rezerviraju smještaj. Koliko su se njihove navike i potrebe promijenile u posljednjih nekoliko godina?

Nekad je trend ranijih rezerviranja kamping gostiju bio još izraženiji, sada se i to mijenja kako se povećava udio mobilnih kućica i glampinga. Čak i kod kamping gostiju koji dolaze s kamperima, karavanama i šatorima primjećujemo da kasnije rezerviraju nego nekada. Imamo dakako lijep udio stalnih gostiju koji i dalje rezerviraju veoma rano, ali kod ostalih gostiju, posebno mlađih, može se primijetiti da sve više skraćuju period između odabira odnosno rezerviranja i dolaska u odredište. Što se tiče potreba, današnji kampist više traži udobnosti od nekadašnjeg kampista, važni su mu sadržaji koje kamp nudi i to ne samo u pogledu infrastrukture nego u pogledu usluga i programa kojima će se moći koristiti, kvalitetne ponude hrane i pića, događaja, sportskih i animacijskih sadržaja za svakoga, brze internetske veze na području cijelog kampa itd. Takvi se gosti više usmjeravaju u camping resorte. Gosti koji preferiraju stari dobri fokus na sunce, more i miran odmor odabrat će totalno drugi vid kampa, što ne znači manje kvalitetan kamp, nego prilagođeniji njihovim očekivanjima.

Današnji kampist više traži udobnosti od nekadašnjeg, važni su mu sadržaji koje kamp nudi i to ne samo u pogledu infrastrukture nego u pogledu usluga i programa kojima će se moći koristiti, kvalitetne ponude hrane i pića, događaja, sportskih i animacijskih sadržaja, brze internetske veze u cijelom kampu…

U posljednje su vrijeme mobilne kućice sve više privlačne i gostima koji inače ne ljetuju u kampovima. Kako to objašnjavate?

Uzlazni trend što se mobilnih kućica tiče traje već neko vrijeme. Njihovom je pojavom kamp dobio novi profil gostiju i može se reći da je dio gostiju hotela i resorta prihvatio mobilne kućice zbog većeg osjećaja slobode koje takav vid proizvoda pruža. Istodobno je jedan dio kamping gostiju prihvatio mobilne kućice u zamjenu za karavane i kampere. Prednost je mobilnih kućica što su smještene direktno u prirodi, najčešće na najatraktivnijim pozicijama i u blizini zanimljivih sadržaja, to su objekti koji imaju svoju intimu, a u isto vrijeme pružaju gostu, koji to želi, mogućnost interakcije s ostalim gostima. Sama mobilna kućica svojim proizvodom omogućuje udobnost hotela, resorta, pa usudio bih se reći i vile (posebno u premium segmentu). Bez obzira na pozitivan trend mobilnih kućica, uzimamo u obzir činjenicu da kao i svaki drugi proizvod i mobilne kućice imaju svoj životni ciklus pa stoga pratimo kretanja na tržištu, optimiziramo i aktivno prilagođavamo ponudu u vidu diferencijacije i razvoja novih proizvoda, u čemu smo do sada bili uspješni.

Kako biste ukratko objasnili razliku između očekivanja hotelskih i kamping gostiju u smislu smještaja i usluga?

Za početak, ako usporedimo kamp i hotel, u hotelu s 5* profil gostiju manje će se razlikovati nego u kampu. U kampu je primjerice moguće da imate gosta koji na odmor dođe s kamperom od 200.000 eura i gosta koji će doći s šatorom od 30 eura i boravit će na smještajnoj jedinici jedan do drugoga. Također smo pojavom mobilnih kućica i glampinga dobili profil gostiju koji je negdje na pola puta između hotelskog i kamping gosta. Kad sve to uzmemo u obzir, dobivamo značajnu heterogenost gostiju čija se očekivanja značajno razlikuju. Dio će gostiju tražiti vrhunsku uslugu i brojne sadržaje, dok će drugi tražiti mirnu poziciju na kojoj provesti odmor. Nerijetko se događa da imamo sve to u jednom kampu. S aspekta svakoga pojedinoga gosta teško se može reći da je vrhunski kamp onaj s puno sadržaja i odličnom opremom jer nekome predstavlja vrhunski kamp upravo suprotno, tamo gdje će na miru moći postaviti ležaljku i pročitati knjigu između uživanja u suncu i moru. Dok sam vodio jedan od naših kampova koji se ne može nikako usporediti s kampom Lanterna što se tiče uređenja i sadržaja, pričao sam s jednim gostom o kampu, proizvodu i mogućnosti njegova poboljšanja i upitao ga što je za njega vrhunski kamp, na što mi je on odgovorio da mora imati gotovo netaknut okoliš, diskretno uređen, bez velikih gužvi, prostrane slobodnim zone za kampiranje, čiste i mirne plaže i bežičnu mrežu … Bez toga ipak nije moglo proći … I to je to. Na drugoj strani, neki gosti od premium kampa očekuju veći broj sadržaja, programa, događaja i ostalog. Očekivanja što se tiče premium doživljaja svatko percipira drugačije i u tom pogledu moramo dati maksimum da prepoznamo očekivanja naših gostiju, ali i tržišta te da ih i ispunimo.

Ove je godine prvi put organiziran festival Lanterna Summer Nights. Kako gosti reagiraju? Kako reagiraju posjetitelji izvana? Koliko takav sadržaj utječe na imidž i posjećenost, ali i potrošnju u kamping ljetovalištu poput Lanterne?

Iako smo još puni mjesec od zatvaranja festivala, možemo već sada slobodno reći da je Lanterna Summer Nights pobudio značajnu zainteresiranost naših gostiju i da su programi iznimno posjećeni. Raduje i to što su pozitivno reagirali i mještani iz okolnih naselja. Prvenstveno Tara i Vabrige, ali i Poreča i Novigrada. Time je kamp Lanterna dobila još dodatan element atraktivnosti koji će sigurno dijelom utjecati i na povratak gostiju, ali i na odabir budućih gostiju. Sve je to rezultiralo većom ponudom i kvalitetom zabavnih sadržaja, a uz to i pozitivnim financijskim efektom.

Festival je organiziran u suradnji s TZ-om Tar – Vabriga. Na koji još način razvijate suradnju s lokalnom zajednicom?

Suradnja je vrlo dobra i s TZ-om i lokalnom zajednicom te s pravom možemo reći da nismo samo subjekti koji surađuju, nego partneri koji imaju komplementarne ciljeve i zajedno rade na njihovu ostvarivanju. S obzirom na sve zajedničke aktivnosti, možemo slobodno reći da pružamo dobar primjer destinacijskog menadžmenta u relativno maloj sredini u pogledu prostornog obuhvata i broja stanovnika, ali velikoj i važnoj u turističkom aspektu na regionalnoj razini i na razini Hrvatske.

Kada idete na odmor, birate li kamp ili hotel?

Prva iskustva s kampovima imao sam kao klinac u sklopu izviđačke skupine tijekom osnovne škole. To je bio hard core kamp, došli bismo na lokaciju u kojoj nije bilo ničega, u divljinu u kojoj bismo boravili dva do tri tjedna u prirodi. Pripremili bismo i organizirali kamp za nas 50-ak sa šatorima, kuhinjom, sanitarcem i logorskom vatrom. U njima bismo stjecali različita iskustva, od snalaženja i obrazovanja u prirodi, organiziranja izviđačkog kampa, rada u grupi, sporta itd. Nažalost toga danas u Hrvatskoj gotovo da i nema i ovisi o entuzijastima kakav je bio naš učitelj. Zapadne zemlje, koje su ujedno i najveće emitivne zemlje što se kamping turizma tiče, imaju razvijene ljetne kampove za djecu, u kojima klinci borave nekoliko tjedana s odličnom organizacijom koja spaja odmor u prirodi i edukativne programe. To je jedan od više razloga zbog kojih ima toliko kampista posebno u Njemačkoj, Nizozemskoj, Austriji, Francuskoj, Danskoj itd. Oni jednostavno duh kamperstva razvijaju od malih nogu. Što se odmora tiče, uz hotele, privatno imam interesantnih iskustva s putovanjem kamperom, ali i boravka u kampovima u mobilnim kućicama i više vrsta glampinga. A kao novopečeni otac, supruga i ja smo odlučili kamo ćemo ići na prvi odmor s kćeri… I bit će to… Kamp!