U 2019. nastavljamo ulagati u kvalitetu, ponudu i ljude te graditi Valamarovu prisutnost u regiji Alpe Adria.

Novi hoteli za savršen odmor, najbolji kampovi, zadovoljni gosti, širenje na europsko tržište i zimski turizam te uspješno dovršen proces preuzimanja poduzeća Hoteli Makarska d.d., samo su dio naših ovogodišnjih uspjeha. U godini iza nas Valamar je primio brojna priznanja i nagrade, zabilježio rast prihoda u pred i posezoni, osmislio nove usluge, uveo kreativna digitalna rješenja i nastavio rast gostiju povratnika. U 58 000 kreveta u našim objektima ostvareno je 6,5 milijuna noćenja. Očekujemo da ćemo godinu zaključiti s prihodima od gotovo dvije milijarde kuna. Prošle je godine Valamar proglašen i najpoželjnijim poslodavcem u turizmu. Najavljeni trogodišnji investicijski ciklus do 2020. vrijedan dvije milijarde kuna premašit ćemo planiranim ulaganjima u 2019. od čak 793 milijuna kuna.

Godina 2018. bila je još jedna u nizu uspješnih poslovnih godina u Valamaru. Po čemu ćemo je pamtiti?

Iza nas je još jedna rekordna godina po poslovnim rezultatima, uspješnim ulaganjima i prepoznatljivosti Valamara kao vodeće turističke tvrtke u Hrvatskoj. Pamtit ćemo ovu godinu i po tome što smo proslavili 65. godišnjicu od osnivanja Riviere Poreč otvaranjem nove Upravne zgrade u Poreču u kojoj danas radi gotovo 400 djelatnika. Ovu smo godinu započeli s pet Valamar destinacija, a već poslije ljeta proširili smo poslovanje na Makarsku i Austriju i tako došli do sedam destinacija i ukupne brojke od 6600 zaposlenih. Ovo je godina i u kojoj je Valamar dobio novi identitet brenda i pet brendova proizvoda na kojima ćemo graditi daljnje investicije i razvoj portfelja. Nastavili smo uvoditi inovacije i servisne koncepte u naše hotele i kampove kao što su Val Beach, V level usluga, V sport i F&B segment, koji sjedinjuje niz brendiranih tematskih restorana, a time smo podigli kvalitetu usluge i zadovoljstvo gostiju. Kvalitetu Valamara potvrđuju i brojne nagrade, od već tradicionalnih priznanja struke za najbolje hotele i kampove ili Zagrebačke burze za najbolju dionicu pa do nagrada za društveno odgovorno poslovanje, za najboljeg velikog izvoznika, najbolju komunikaciju i brojnih drugih.

Valamar u 2019. godini planira novi investicijski ciklus vrijedan čak 793 milijuna kuna. Koje su ključne investicije u tom novom velikom ciklusu?

Valamar u novu godinu ulazi s još jednim velikim godišnjim ciklusom ulaganja čime će trogodišnji investicijski ciklus premašiti 2,3 milijarde kuna. Nastavljamo investicije u premium segment kampova pa su među ključnim projektima Istra Premium Camping Resort od pet zvjezdica i daljnja ulaganja u brojne druge kampove. Iduće godine otvorit ćemo i luksuzni obiteljski hotel Valamar Collection Marea Suites s pet zvjezdica u Poreču na lokaciji apartmana Pinia. Intenzivan investicijski ciklus odvija se i na otoku Rabu u ukupnoj vrijednosti od 140 milijuna kuna. U Hotelima Makarska također kreću ulaganja u kvalitetu i nove sadržaje. Valamar nastavlja ulagati u projekte energetske učinkovitosti, projekte inovacije i digitalizacije, ali i plaže i ostale destinacijske ponude i infrastrukturu.

Koji projekti već pokazuju rezultate strategije repozicioniranja portfelja prema ponudi i uslugama visoke dodane vrijednosti?

Ulaganja u proizvode i usluge više dodane vrijednosti su glavni pokretač rasta prihoda, što je vidljivo i u rastu poslovanja izvan glavne sezone te produljenjem ukupne sezone. Ove godine ostvarili smo vrlo značajan rast prihoda i u pred i posezoni, što je rezultat ulaganja u naš portfelj, ali i u razvoj destinacija i destinacijske ponude. Izvrstan je primjer Bike centar Rabac koji u jedinstvenom okruženju nudi biciklističke staze za sve razine biciklista. Nije mu dugo trebalo da se nađe na biciklističkim kartama Europe i zajedno s Rapcem postane sportsko-turističko središte ovog dijela Istre. Bike Park ima velik značaj za cijelu destinaciju i lokalnu zajednicu jer je ulaz u njega besplatan te je na raspolaganju lokalnom stanovništvu, svim gostima Rapca i okolnih istarskih mjesta. Pozitivan učinak strategije repozicioniranja portfelja mjerimo i zadovoljstvom gostiju koje već nekoliko godina raste i dosegnulo je 88 % na razini Valamara, a najbolje su rezultate zadovoljstva postigli Valamar Collection hoteli i ljetovališta i ValamArtisti, naši djelatnici. Unbelievable iIndeks skočio je za čak 13 postotnih poena na 71 % u 2018. godini, što znači da 71 % gostiju ocjenjuje gostoprimstvo naših djelatnika ocjenom „unbelievable“.

Digitalna transformacija tema je koja je sve prisutnija među strateškim prioritetima kompanija. Koliko je važna Valamaru?

U Valamaru informacijske tehnologije nisu novost jer upotrebljavamo velik broj različitih alata i sustava i kontinuirano ih nadograđujemo. U kontekstu digitalne transformacije u Valamaru se pitamo kako možemo nove digitalne tehnologije ili usluge iskoristiti da naše usluge i proizvode učinimo još boljima, a posebno i kako ih možemo personalizirati. Personalizacija je jedna od ključnih tema digitalizacije, a pretpostavlja prikupljanje velikog broja podataka koju su danas široko dostupni, ali i sposobnost kompanije da te podatke analizira i upotrijebi za prodaju, marketing, odnose s gostima, razvoj proizvoda i tako dalje. U ovoj je godini aplikacija za goste myValamar app osigurala Valamaru prisutnost izravno na pametnim uređajima brojnih gostiju, a istovremeno je i povećala našu sposobnost da tim gostima pružimo nevjerojatne usluge dok borave u odabranim hotelima i ljetovalištima. Štoviše, inovativni projekti mogu istovremeno poboljšati i kvalitetu i efikasnost usluga, kao što je to uspio projekt Self-checkin u kampu Lanterna.

Koji su ključni projekti za 2019.?

U idućoj godini imamo brojne inicijative i ciljeve i nekoliko područja koja su prilike za značajan iskorak u 2019. Kao prvo, želimo još snažnije na nacionalnoj razini istaknuti Valamar kao top poslodavca pod krovnim programom Dobar posao u Valamaru. Fokus će u prvom dijelu godine i dalje biti na sezonskom zapošljavanju, ali Dobar posao u Valamaru proširit ćemo iduće godine i na sve Valamarove djelatnike novim programima edukacija i treninga. Od iduće ćemo godine u Valamaru planirati razvoj karijere na individualnoj razini, pokrenut ćemo nekoliko novih programa razvoja djelatnika i jače istaknuti prednosti turizma kao industrije za razvoj karijere u strateškim poslovnim područjima poput prodaje, marketinga, operacija, razvoja i digitalizacije. Iduća godina bit će i prva godina implementacije Valamarove digitalne strategije. Pokrenuli smo jedinicu za digitalne projekte VALDI (Valamar Digital & Inovacije) preko koje ćemo voditi i usmjeravati sve ključne digitalne i inovativne inicijative, a posebno one koji imaju potencijal značajno doprinijeti komunikaciji s gostima, pružanju personalizirane usluge ili povećanju operativne efikasnosti. U VALDI-ju će glavni pokretači biti Valamarovi djelatnici koji žele uz redovan posao sudjelovati u projektima razvoja inovativnih poslovnih rješenja i pritom se koristiti digitalnim tehnologijama koje velikom brzinom mijenjaju način poslovanja na globalnoj razini. Iduće ćemo godine objaviti i strateške ciljeve poslovanja do 2022. i definirati područja fokusa i strateških inicijativa koje će pratiti daljnji razvoj naše kompanije.

Kakvi su planovi u novim destinacijama Hvar i Makarska?

Stari Grad na Hvaru trebao bi 2019. postati osma Valamarova destinacija. Pri kraju je pravni proces izlaska iz stečaja tvrtke Helios Faros d.d., skupština vjerovnika odobrila je stečajni plan koji je predložio Valamar sa strateškim partnerom PBZ Croatia osiguranje te uskoro očekujemo i pravomoćnost tog kompleksnog procesa koji je trajao godinu i pol dana. S obzirom na višegodišnje poslovanje u stečaju, na Hvaru će biti potrebna značajna ulaganja u smještajne kapacitete, ali i ostale aspekte kvalitete usluge i doživljaja. Predstoji nam razdoblje u kojem ćemo se zajedno s partnerom fokusirati na postavljanje upravljačke strukture i organizacije te razvoj planova i projekata koji su ključan preduvjet za budući razvojni ciklus.

U ovoj godini Valamar je prvi put iskoračio prema internacionalizaciji poslovanja akvizicijom austrijskog hotela Obertauern. Koji su tu izazovi s obzirom na skijašku sezonu i drugo tržište?

U hotelu Valamar Obertauern skijaška je sezona počela početkom prosinca. U hotelu smo prije otvaranja odradili dio predviđenih investicija koje su bile nužne za brending hotela pod zastavom Valamar Hotels i koje su u rekordnom roku uspješno realizirane. Velika većina djelatnika došla je odraditi zimsku sezonu iz Valamara u Hrvatskoj, ali imamo i stalne sezonce i stalne djelatnike hotela koji nam pomažu da se upoznamo s objektom i destinacijom. Prodaja ide dobro, Valamar je ulaskom u Austriju dobio snažan PR u lokalnim medijima tako da smo zadovoljni početkom ove nove ere poslovanja izvan Hrvatske. Skijanje u Austriji može biti vrlo interesantno našim odmorišnim gostima i obiteljima pa tu vidimo buduće sinergije.

Kakvi su planovi kad je riječ o daljnjim akvizicijama i strateškim partnerstvima?

Izlazak u Austriju bio je velik korak za Valamar ove godine, ali to je samo prvi korak novog ciklusa razvoja poslovanja internacionalizacijom. Stoga ćemo nastaviti raditi u smjeru širenja i jače prisutnosti u regiji Alpe Adria paralelno s razvojem portfelja i destinacija u Hrvatskoj. Strateška partnerstva s globalnim turističkim operaterima također će se nastaviti graditi pa će na Rabu hotel Carolina u idućoj godini poslovati pod TUI brendom Sensimar.

Godišnja analiza Europske turističke komisije pokazala je da su u 2018. od 34 europske destinacije 32 zabilježile rast turističkog prometa. Kakvu tržišnu utakmicu očekujete u 2019. godini?

Možemo i dalje očekivati dobru potražnju za europskim i mediteranskim destinacijama koja globalno raste. Hrvatska će i dalje biti poželjna destinacija, ali rast broja dolazaka, posebno u vrhu sezone, i konkurentnost hrvatskoga turističkog proizvoda nisu otporni na različite pritiske i konkurenciju ostatka Mediterana. Izazov za iduću godinu bit će ostvariti kvalitetan rast novim uslugama i novim vrijednostima, za što je Valamar dobro pozicioniran zbog velikih ulaganja u portfelj, djelatnike i destinacije na što smo kontinuirano fokusirani. No konkurentnost hrvatskog hotelijerstva i turizma pod pritiskom je porezne politike, nedostatka radne snage, povećanja davanja i neriješenih pitanja oko zemljišta, što naše okruženje čini manje poticajnim i nedovoljno stabilnim za ozbiljan razvoj konkurentnosti cjelokupne turističke industrije.

Hoće li 2019. biti do sada najizazovnija u potrazi za radnom snagom u turizmu? Koliko će ljudi Valamar zapošljavati i kako nastavljate graditi poziciju top poslodavca u turizmu?

Pronalazak stručnog osoblja za rad u turizmu posljednjih je godina bio izazov cijeloj industriji. No zahvaljujući dugogodišnjoj politici brige o djelatnicima, povećanim materijalnim pravima, ulaganjima u edukacije i treninge i prilikama za razvoj karijere koje pružamo unutar Valamara prepoznati smo kao poželjan poslodavac i bilježimo više interesa za zapošljavanje nego radnih mjesta. Valamar je ove godine proglašen najpoželjnijim poslodavcem u turizmu i 12. najpoželjniji poslodavac u Hrvatskoj. Valamarovi zaposlenici trenutačno imaju 27 posto veće prosječne plaće od prosjeka u turističkom sektoru u Hrvatskoj. U 2018. povećali smo ukupne plaće za 11,5 posto s fokusom na povećanje plaća osnovnih zanimanja. Također je Valamar prvi u Hrvatskoj predstavio jamstvo minimalnog neto primanja od 5.000 kuna. Upravo će briga i ulaganje u ljude te mogućnost razvoja karijere i dalje biti naš najveći adut kad je u pitanju zapošljavanje pa će se programi koje razvijamo za 2019. godinu fokusirati na poboljšanja ponude u tim segmentima.

Dodijeljena vam je nagrada MBA Croatia za poslovnu ženu godine 2018. Što vam ona znači?

Primila sam jako puno čestitki od brojnih kolega i kolegica, što je jako lijepo, te svima ovim putem zahvaljujem na toj podršci jer je time nagrada dobila višestruko na vrijednosti. Treba naglasiti da je to nagrada za koju je zaslužan cijeli Valamar. Izrazito uspješan rast i razvoj Valamara i činjenica da uspješno konkuriramo na globalnom turističkom tržištu bili su među ključnim razlozima zbog kojih je nagrada dodijeljena baš meni, što me čini ponosnom na ono što radimo i motivira da nastavimo biti pozitivan primjer kako razvijati kvalitetan turizam u Hrvatskoj.