Cjelovita ponuda jednog objekta koja uključuje i plaže i bazene i spa centre danas je jedan od ključnih motiva za dolazak gostiju. Nije uvijek nužno imati bazen kad ste na moru, ali je činjenica da bazene ne možemo promatrati samo kao mjesto za brzo rashlađivanje u vrućim danima i brčkanje. Bazeni su u pravom smislu riječi ključan dio ponude objekta te uz njih vežemo bogat sadržaj animacije, ponude hrane i pića te ostalih servisa.

Kada tomu dodamo prekrasno uređene šljunčane ili pješčane plaže, toplo mediteransko more te fantastično opuštanje uz masažu ili neku drugu „terapiju za dušu“ u wellnessu, dobivamo zaokruženu ponudu i savršen odmor. Neprocjenjivo.

Možete li nam nešto više reći o svojoj karijeri u Valamaru? Koliki je Vaš tim i kako ste organizirani?

Moja priča s Valamarom traje oko dvije godine, točnije od početka travnja 2016. Odgovornosti, dinamika i tim razvijali su se ubrzano u tom kratkom periodu pa mi se čini da traje puno dulje nego što zaista traje! U ovom trenutku Odjel za plaže, bazene i wellness na korporativnoj razini ima formiran tim koji, uz mene, čini višegodišnji Valamarov zaposlenik, diplomirani kineziolog Nikola Musić na funkciji specijalista za plaže i bazene. Istodobno ističem da nas pri implementaciji novih standarda na razini objekata prate ključne osobe za plaže, bazene i wellness koji nisu organizacijski dio Odjela, ali čine njegov vitalni dio i itekako su zaslužne za razvoj i primjenu novog smjera upravljanja u zonama odgovornosti našeg Odjela.

 

Opišite ključne aktivnosti Vašeg Odjela te kako izgleda tipičan dan u Vašem timu?

Formiranjem ovog tima dobilo se cjelovito upravljanje segmentom rada i razvoja plaža, bazena i wellnessa. Konkretno, u praksi govorim o oblikovanju novih doživljaja, podizanju kvalitete razvojem novih standarda te svakodnevnoj podršci pri implementaciji novih i tekućih operativnih zadataka u objektima. Sve dakako ovisi i o periodu godine, ali kad bismo gradirali aktivnosti prema intenzitetu, na čelu bi bili razvojni projekti u kojima aktivno sudjelujemo i kreiramo od samih idejnih faza razvoja projekta, nakon toga slijede razne implementacije u poboljšanje standarda upravljanja te konačno do operativnog rada na terenu, koji je najintenzivniji u razdoblju kada se finaliziraju investicije, preuzimaju novi prostori te otvaraju objekti kada se bavimo  svakodnevnim izazovima s terena. Ponekad dulji boravak u uredu zimi nadoknadimo obilascima u ljetnom periodu pa u prosjeku provedemo nekakav idealan prosječni dan uravnotežen između ureda i terena!

Valamar ima razvijenu razvojnu strategiju upravljanja portfeljom plaža, a svaka je popisana te tematizirana i kategorizirana.

Plaže, bazeni i wellness među najvažnijim su i najomiljenijim sadržajima svakoga gosta. Kakva ih ponuda očekuje u Valamaru?

Da, riječ je o prvom ili najmanje jednom od ključnih motiva za dolazak većine naših gostiju pa bih rekla da su prije svega ti proizvodi prepoznati na strateškoj razini, što onda nama omogućuje da aktivno razvijamo i unapređujemo kvalitetu i diferencijaciju kako bismo ostali ispred konkurencije, što nije uvijek jednostavno u trenutku kad se značajno investira u tematizirane plaže s raznovrsnim atrakcijama i sadržajima prilagođenim pojedinom segmentu gostiju, razvojem novih vodenih doživljaja od različitih vodenih parkova do tematskih vodenih površina koji postaju sve prisutniji i značajni atributi dolaska gostiju ili pak u wellness-centre s cjelovitom ponudom usluga i sadržaja fokusiranih na well-being.    

Valamar je uveo servisni koncept pod nazivom „Val plaža“. O čemu je točno riječ?

Valamar ima razvijenu razvojnu strategiju upravljanja portfeljom plaža u kojoj je svaka pojedina plaža popisana te tematizirana i kategorizirana. U proteklom je razdoblju započeo značajniji investicijski ciklus razvoja tematskih plaža popraćen kvalitetnim opremanjem, potpunijim servisom, pojačanom infrastrukturom, sustavnijim održavanjem i duljim periodom rada. Tako smo za najkvalitetniji segment premium plaža, u kojemu trenutačno okupljamo 16 lokacija, zajedno s Odjelom marketinga razvili marku „Val plaža“, koja predstavlja novi standard pri upravljanju plažama Valamara. Spomenut ću ovogodišnju investiciju u plažu Val Sundance Family Beach koja je s tehničke i konceptualne strane (pristupa plaži, materijala i komunikacije na sunčalištu, ulaza u more i bogatih atrakcija) prilagođena za potpunu obiteljsku zabavu za djecu, ali i roditelje.

Zajedno s Odjelom marketinga razvili smo marku „Val plaža“, koja predstavlja novi standard pri upravljanju plažama Valamara.

Unutar servisnog koncepta VAL brojna su originalna ili kreativna rješenja, a neke su od ovogodišnjih novina primjerice ljuljačke i ležaljke u moru, iznimno popularne i rado dijeljene na društvenim mrežama gostiju, plažni punktovi s brendiranom trgovačkom robom, tobogani na sunčalištima i molovima, plutajuće platforme s atrakcijama te ostalo. Iako smo zadovoljni ovogodišnjim unapređivanjem, spremili smo puno novih projekata i ideja, od kojih su neki već u detaljnoj razradi za implementaciju u sljedećoj godini te vidimo prostor za kvalitetniju reputaciju pravilnom segmentacijom plaža uz razvoj atrakcija, sadržaja i servisa.

 Što nas novoga očekuje u ovogodišnjoj ponudi plaža, bazena i wellnessa?

Ovogodišnje investicije, koje su bile zaista značajne, donijele su nam mnogo novih sadržaja koji svjedoče o Valamarovoj usmjerenosti i posveti gostu. Uredili smo više od 15 000 m2 plaža, ponajviše u rastresitim materijalima (pijesak ili šljunak), nastavljamo razvijati zabavne obiteljske vodene sadržaje za obitelji u premium kamp segmentu, a novim smo pristupom uređenjima i preinakama radili i na dva wellness centra za odrasle. Trudimo se kontinuirano biti fokusirani na rast kvalitete doživljaja i udobnosti kroz prizmu personaliziranog, odgovornog i autentičnog domaćina.

Zadovoljni smo ovogodišnjim unapređivanjem, ali smo i spremili puno novih projekata i ideja, od kojih su neki već u detaljnoj razradi za implementaciju u sljedećoj godini i vidimo prostor za kvalitetniju segmentaciju plaža.

Koje su vam aktivnosti u fokusu ove turističke godine?

Intenzivne aktivnosti provodimo nad upravljanjem održavanja plaža i krenuli smo još u jesen pripremati „strategiju“ zajedno s Tehničkom službom, sve do prve implementacije početkom travnja kada su objekti krenuli s provedbom. Značajne su napore uložili timovi koji se preklapaju u procesu pa su tako hortikultura, domaćinstvo i radnici na plažama stvorili timove koji se na dnevnoj bazi brinu o čistoći naših plaža i mora. Promišljeno upravljanje plažama i povezanim cjelinama (šetnicama i zelenim površinama) uz kvantitativne višegodišnje pokazatelje izvrsne kakvoće mora značajni su pokazatelj kako su uloženi i naslijeđeni atributi stvarna prilika za diferencijaciju hrvatske nad konkurentnim zemljama te prilika za daljnje pozicioniranje Jadrana kao kvalitetno sačuvane i prirodno bogate destinacije.