Sinožić navodi kako Valamar ima aktivnu ulogu u podršci i pokretanju razvoja kulturne, gastronomske, sportske i zabavne ponude, kao i uključenosti u život lokalne zajednice, što predstavlja temelj društveno odgovornog poslovanja kompanije.

Sandi Sinožić, direktor operacija destinacija Rabac i Krk, na čelu je velikog tima u dvije Valamarove destinacije, a čak 16 zaposlenika čini njegov uži tim (direktori i njihovi pomoćnici). Ovisno o periodu u godini rade se projektni briefovi i planovi investicija za iduću godinu, a planiraju se i osnovna sredstva i proračun. Održavaju se i međusektorske koordinacije s ciljem kvalitetnoga protoka informacija i ideja te definiranja ciljeva. Važno je da tim što manje vremena provodi u uredu, a što više u kontaktu s gostima kojima se treba uvijek maksimalno posvetiti, osluškivati njihove potrebe i želje te stvarati nezaboravna iskustva jer jezadovoljan gost mjerilo uspjeha njihova rada.

„Kontinuirano inoviramo i razvijamo vrhunski pristup pružanju usluga koje sežu od naše kvalitetne ponude hrane i pića do poznatoga Maro kluba za djecu. Naš će sljedeći korak biti razrada usluga i zabavnih sadržaja u skladu s repozicioniranjem destinacije Rabac, što će Valamar dodatno diferencirati od konkurencije“, tumači Sinožić, navodeći kako će Valamar i dalje imati aktivnu ulogu u podršci i pokretanju razvoja kulturne, gastronomske, sportske i zabavne ponude, kao i uključenosti u život lokalne zajednice koja predstavlja temelj društveno odgovornog poslovanja kompanije.

VIV: Valamar Riviera najavljuje veliku investiciju u Rabac koja će spremno dočekati goste već u 2017. godini. O čemu je riječ?

U 2017. godini hoteli Bellevue i Albona u potpunosti će biti rekonstruirani i postati Family Life Bellevue Resort 4*. Nova ulaganja u bazene, restorane, plaže, zabavne i ostale sadržaje u tom resortu značajno će unaprijediti kvalitetu usluge prema TUI standardima. U sklopu projekta Valamar Girandella Resort 4* obnovit će se sva tri paviljona, centralna zgrada s restoranom te tri vile za smještaj gostiju prema unaprijed određenim konceptima. U prvoj će fazi jedan paviljon biti preuređen u smještaj prema konceptu „samo za odrasle“ (adults only) s vlastitim bazenom i pripadajućim barom te recepcijom, drugi paviljon će biti preuređen kao obiteljski (family) koncept s vodenim igralištem za djecu i bazenom, dok će vile biti nadograđene i proširene u premium smještaj unutar turističkog naselja. Treći će se paviljon u potpunosti rekonstruirati u hotel prilagođen obiteljima s djecom prema međunarodnom konceptu specijaliziranom za obitelji. Podno stare recepcije očekuje nas novi „bazen za aktivnosti“ (activity pool) sa zatvorenim i otvorenim dijelom, pozornica za održavanje večernjih programa te biciklistički centar za cijelu destinaciju na mjestu stare recepcije.

VIV: Kada kreću radovi i tko je izvođač? Zasigurno je riječ o velikom angažmanu cijeloga Vašeg tima. Koliko će biti zahtjevno uskladiti nove zadatke s tekućim poslovima?

Radovi kreću na jesen, a glavni su izvođači Kamgrad, Projektgradnja, GIP, Radnik, Dekonte i Makro 5. Cijeli tim operacija angažiran je na ekipiranju i izradi projektnih zadataka, osmišljavanju produkta i njegove funkcionalnosti te pripremi operativnih koncepata, od kojih većina već postoje kao pilot-projekti na Valamar Isabella Island Resortu, a koji će se implementirati u budućem Valamar Girandella Resortu. Što se tiče Family Life Bellevue Resorta, u stalnom smo kontaktu s implementacijskim timom TUI-ja kako bismo uspješno uveli njihove standarde i ispunili njihova očekivanja jer je riječ o važnom strateškom ugovoru. Predano radimo da budemo u skladu s TUI konceptima i da se zaista uspješno implementiraju njihovi standardi. Sastanci s arhitektima održavaju se na dnevnoj bazi i pripreme su zaista intenzivne. Kako je cijeli tim maksimalno angažiran na investiciji, iskoristio bih ovu prigodu da im zahvalim na trudu jer, unatoč velikom angažmanu, tekući poslovi teku po planu te i ove sezone očekujemo zadovoljavajuće rezultate, u prvom redu zahvaljujući njihovu predanom radu.

VIV: Što dva nova resorta znače ako govorimo o mogućnostima zapošljavanja u Rapcu?

Drago mi je što mogu naglasiti da Valamarovo ulaganje u nove projekte uvijek višestruko koristi cijeloj zajednici. Najavljeni projekti stvorit će potrebu za otvaranjem više od 300 novih radnih mjesta u narednoj godini, što će potaknuti gospodarski razvoj lokalne zajednice. Zasigurno će projekti ove vrste zainteresirati i stručnjake u turizmu željne dokazivanja i predanog rada, a kojima su u Valamaru uvijek otvorena vrata. Važno je napomenuti i da će atraktivnost resorta, kao i usluge koje ćemo pružati svojim gostima, sasvim sigurno produljiti sezonu, a upravo je to jedna od smjernica kojima stremi hrvatski turizam. Produljenje sezone značit će i dulji period rada za naše zaposlenike.

VIV: Adults only koncept i family koncept u novom Valamar Girandella Resortu 4* nude zaista široku ponudu. Kako će to funkcionirati u istom resortu i jeste li se pri razvoju tih koncepata vodili možda pozitivnim primjerima drugih hotelskih lanaca?

Pri razvoju koncepata vodilo se računa upravo o funkcionalnosti samoga turističkog naselja pa je svaki smještajni dio sa svojim sadržajem zasebna cjelina: bazeni, pool barovi i dječja igrališta. Valamar i dalje nastavlja značajno ulagati u uređivanje plaža ispod Hotel&Casa Valamar Sanfiora, čime ćemo podignuti njihovu kvalitetu za sve posjetitelje. Nastavak ulaganja u plaže doprinosi očuvanju zaista najvećega bogatstva Rapca i u toj ljepoti, osim gostiju, može uživati i lokalno stanovništvo te ostali posjetitelji iz okolice koji već tradicionalno dolaze na obalu i kristalno čisto more. Odmah uz centralnu zgradu nalazit će se nova recepcija s prekrasnim pogledom na kvarnerski zaljev. U samoj centralnoj zgradi nalazit će se restoran sa tri tematske cjeline s više od tisuću sjedećih mjesta: Premium, Family i Adults only restoran.

Uvijek smo otvoreni za nova znanja i iskustva pa tako u narednom razdoblju planiramo posjetiti i vodeće internacionalne hotelske lance kako bismo se uvjerili da smo na pravom putu s razvojem koncepata.

VIV: Budući da investicija cilja na goste veće platežne moći, hoće li to promijeniti izgled trenutačne strukture Valamarovih gostiju u Rapcu?

Svakako hoće. Naš partner TUI, kao vodeći svjetski turoperator u Family Life Bellevue Resort 4* planira dovesti oko 80 000 gostiju, osobito s trenutačno manje zastupljenih tržišta UK-a, Švedske i Norveške te tako ostvariti više od 400 000 noćenja, primarno otvaranjem novih zrakoplovnih tržišta. Za goste veće platežne moći, uz nove projekte, Rabac se razvija i kao destinacija orijentirana na aktivni životni stil bogatom ponudom vanjskih (outdoor) aktivnosti, a Valamar uz podršku Grada i TZ-a također pomaže razvoju Rapca kao takve destinacije. U skladu s tim organiziramo manifestacije poput jedriličarske regate, biciklističke utrke Valamar Terra Magica i Valamar traila. Osim toga, podupiremo i brojna kulturna događanja poput Labinske Art republike i Biennale arta, kao i druge brojne kulturne manifestacije, što također može biti motiv gostima za dolazak.

VIV: Što ova investicija konkretno znači za Valamar, a što za destinaciju Rabac?

Za Valamar svakako znači nastavak planiranog investicijskog ciklusa koji je u skladu s politikom repozicioniranja objekata prema višoj kategoriji, što ponovno potvrđuje da smo jedan od najaktivnijih investitora u turizmu. Naravno, nove investicije znače i nova radna mjesta, a time se još više učvršćujemo među vodeće kompanije koje su istovremeno i poželjni poslodavci. Naime, poznato je da se brinemo o razvoju ljudskih potencijala, a za svoje društveno odgovorno poslovanje redovito osvajamo nagrade i priznanja. Za Valamar Rivijeru svaka je nova investicija i novi izazov jer znači implementiranje novih usluga i koncepata u poslovanje, a sve je maksimalno pomno osmišljeno i prilagođeno zadovoljstvu gostiju. Vjerujemo da će zahvaljujući Valamarovim investicijama i Rabac ubrzo postati jedna od vodećih odmorišnih destinacija u koju će dolaziti gosti više i visoke platežne moći.

VIV: Kako je prihvaćen koncept nedavno otvorene La Pentole u Rapcu?

Pentola je otvorena s malim zakašnjenjem, ali sam iznimno zahvalan cijelom timu, posebice osoblju jer smo dobili reprezentativan objekt koji je u vrlo kratkom roku bio spreman za prihvaćanje gostiju. Kod Pentole je zapravo riječ o trima odvojenim konceptima: The Beat Beach Club, La Pentola i pivnica Craft u koje je Valamar ove godine uložio osam milijuna kuna. S velikim zadovoljstvom mogu naglasiti kako su objekt već ove sezone zaista dobro prihvatili i gosti i domaći stanovnici te je postao centar gastronomske i zabavne ponude.

VIV: Čime se bavite u slobodno vrijeme? Što Vas najviše raduje?

Svaki slobodan trenutak iskoristim za bavljenje sportom – tenis, nogomet, vožnja biciklom, a posebna strast mi je jedrenje. Najviše me raduje što moju strast za sportom dijeli i većina mojih kolega na poslu.