U Rapcu je 28. siječnja održano 6. kolo Istarske zimske lige u trčanju, a dio trase prolazio je uz naš Valamar Girandella Resort. U glavnoj utrci na stazi dugoj 6950 metara nastupilo je 296 trkača i trkačica.

Prvo mjesto osvojio je Daniel Ivaničić (AK Liburnija) ispred Tonija Božca i Tina Sošića (AK Istra Pula ), dok je među ženama najbrža bila Barbara Belušić (AK Istra Pula) ispred Leonarde Pavlin (TK Pula) i Franciske Marić (AK Istra Pula). Osim „velikih“ trčali su i „mali“, podijeljeni u tri kategorije prema dobi: 60 predškolaraca trčalo je 200 metara, mališani od prvog do četvrtog razreda 400 metara, a oni veći, od šestog do osmog razreda, dali su sve od sebe na 800 metara.

Pobjednici su nagrađeni medaljama, a organizator utrke TK Albona Extreme i naši kolege iz Rapca počastili su sve natjecatelje toplim i hladnim napitcima, kolačima i voćem.

Triatlon klub Albona Extreme jedan je od sportskih klubova koje naša kompanija podupire u okviru jednog od krovnih programa društveno odgovornog poslovanja „Volimo sport“ te se uvijek rado odaziva sportskim događanjima u njihovoj organizaciji i prati uspjehe njihovih članova. Stoga i prenosimo nekoliko zanimljivosti o našim triatloncima.

Uspjeh u Dubaiju

Proslavljeni hrvatski maratonac Ivan Stanić iz Tupljaka nastupio je 26. siječnja na najskupljem maratonu u Dubaiju. Ivan je kao član TK Albona Extreme Labin među svjetskim maratoncima dosta tešku stazu dugu 42 kilometra po jakoj vlazi istrčao za 3 sata i 17 minuta, čime je u ukupnom poretku zauzeo 117. mjesto, a u svojoj kategoriji od 50 do 54 godina odlično 10. mjesto.

Novogodišnje kupanje

Već petnaest uzastopnih godina TK Albona Extreme na prvi dan nove godine organizira novogodišnje kupanje u Rapcu. U more je točno u 13 sati krenulo tridesetak kupača već mokrih od kiše, a među labinskim triatloncima našla se grupica udruge pazinskih Trickera i dvoje supružnika iz Njemačke. Nakon ispijanja šampanjca u moru i prije odlaska na topli napitak svi su se složili u jednome: vidimo se i sljedeće godine.