Poreč će ove jeseni ponovno biti omiljena destinacija za sve istinske ljubitelje vrhunskog piva, gastronomskih delicija i odlične glazbe – stiže nam drugo izdanje Istra & Craft Beer Festivala.

Festival koji okuplja male, nezavisne i craft pivovare održat će se od 28. rujna do 6. listopada, a vrhunac će biti od 4. do 6. listopada na porečkoj rivi, u pop up pivnici uz more, postavljenoj posebno za tu prigodu, u kojoj će gotovo 20 pivovara predstaviti svoje pivske uratke. Pivovara domaćin bit će bujski San Servolo, a u pop up pivnici pridružit će mu se i SuXo, Bura Brew, Bruman, Kampanjola, LAB Split, Brlog, Pivovara Medvedgrad, Varionica, Primarius, Pulfer, Križevačko pivo, Međimurski Lepi Dečki, Crafter’s, Zmajska pivovara, Nova runda, Varaždinsko pivo, Mlinarica i Mas Plenum koji donosi strana craft piva. Događaj će, osim ljubitelja i poznavatelja pivske kulture, izvrsnim glazbenim programom privući sve one željne odlične zabave.

Poznata glazbena imena

Glazbeni program 4. listopada otvara jedan od najvećih domaćih rock-pjevača Jura Stublić, a prije njegova koncerta istarski bend Big Wave zabavljat će publiku obradama mnogih domaćih i stranih rock-hitova. Dan kasnije na festivalsku pozornicu stiže trenutno najveće ime domaće hip-hop scene i višestruki dobitnik Porina Vojko V, a nakon njega zabava se nastavlja s provokativnim Rambom Amadeusom. Kao šećer na kraju, festival će 6. listopada zatvoriti legendarni Pips, Chips & Videoclips te Darko Rundek & Ekipa, koji će izvoditi svevremenske hitove iz razdoblja karijere s Haustorom te solo karijere.

Promotivni meniji

Posebne promocije piva i pivskih jelovnika od 28. rujna pa do 6. listopada nudit će se kod porečkih ugostitelja po promotivnim cijenama, a vrhunski specijaliteti upareni s craft pivom moći će se isprobati 3. listopada, kada će Valamarov restoran Spinnaker pripremiti još jednu večeru visoke gastronomije – Spinnaker Gourmet Stage. Detalje o ponudi partnera ugostitelja te o Spinnaker Gourmet Stage večeri, kao i cjelokupni program te novosti ovogodišnjeg izdanja festivala, bit će objavljeni na službenoj web stranici www.istracraftbeer.com te na društvenim mrežama.

Jedan od organizatora ovog velikog pivskog događaja u Istri je Jakov Kolega, pokretač prvog hrvatskog craft beer festivala 2015. godine u Zagrebu te organizator craft beer festivala u Zadru i Dubrovniku. Pivovara domaćin je San Servolo, glavni sponzor je naša kompanija, a projekt podržavaju i Turistička zajednica Grada Poreča, Grad Poreč, Turistička zajednica Istarske županije te brojni sponzori.