Posljednjih smo godinu dana intenzivno unapređivali naš magazin ViV jer smo proširili mrežu suradnika u našim destinacijama, promijenili vizualni identitet, povećali broj stranica i posebnu pozornost posvetili sadržaju i kvalitetnim fotografijama trudeći se da nam tekstovi budu i informativni i zanimljivi.

Potom smo proveli istraživanje jer smo željeli saznati sviđa li vam se novo ruho ViV-a i kako ga vi vidite. Zamolili smo vas da odgovorite na 12 laganih pitanja i date nam povratnu informaciju. Gotovo 260 vas je to i učinilo te naš ViV nagradilo pozitivnim komentarima, a naše uredništvo dodatno inspiriralo novim idejama, prijedlozima i poticajima. Prije svega: hvala vam na visokoj ocjeni! Možda naš ViV još nije odlikaš, ali prosječna ocjena 4,3 sasvim je solidna četvorka koja nam pokazuje da smo na dobrom putu te obećajemo da ćemo se truditi i dalje. Pri tome će nam uvelike pomoći vaši konstruktivni prijedlozi i neke smo već počeli uvoditi u ovom broju ViV-a pa vas pozivamo da nam i dalje šaljete svoje ideje, savjete, prijedloge i teme… Jer je ovo časopis svih vas.

Donosimo najzanimljivije rezultate:

Čitanost

Hvala vam što čitate ViV. Gotovo 70 % vas redovito čita ViV, a 24 % povremeno. Budući da se odnedavno ViV nalazi i na našoj novoj mrežnoj stranici (rubrika ViV blog), zanimalo nas je preferirate li digitalno ili tiskano izdanje. Iako većina voli tiskano izdanje, drago nam je što raste i broj obožavatelja digitalne verzije ViV-a: 46 % vas čita isključivo ViV blog, ili podjednako ili u manjoj mjeri. Također nas je obradovala činjenica što neki od vas ViV nose i kući pa ga čitaju i ukućani: povremeno 50 %, a redovito 26 %.

Najčitanije rubrike (moguće je bilo više odgovora)

Kao što smo i očekivali, najviše vas zanimaju vijesti iz Valamara i događanja u destinacijama, kao i intervju broja u kojemu u razgovoru s našim direktorima i voditeljima donosimo svježe informacije i planove vezane uz našu kompaniju.

O čemu biste željeli više čitati?

Ovo nas je posebno zanimalo. Općenito biste željeli više čitati o interesima, hobijima i zanimljivostima o zaposlenicima (17 %), destinacijama i događajima (17 %), te želite više tekstova iz perspektive gostiju (14 %) te poslovanju kompanije (12 %). U odgovorima na ovo pitanje dobili smo i nekoliko novih ideja, a neke od njih uvrstili smo u ovaj broj te ćemo tako nastaviti i u sljedećim izdanjima. Stoga već sada predstavljamo dvije zaposlenice s interesantnim hobijima, donosimo trendove u turizmu te nastavljamo predstavljati naše destinacije.

SVE REZULTATE POGLEDAJTE OVDJE

Čitajte nas i dalje. I… Javljajte nam se.