Više od tisuću iznimno motiviranih i ambicioznih biciklista iz cijelog svijeta očekuje se na manifestaciji Istria300 u listopadu iduće godine, koja će još jednom upisati Istru na kartu najprivlačnijih svjetskih biciklističkih destinacija.

Biciklističko natjecanje održat će se pod sloganom “Ride Your Limits”, a jedna je od posebnosti manifestacije Istria300 da će sudionici tijekom vožnje moći odabrati koju udaljenost žele prijeći te će im na raspolaganju biti čak tri dužine – 300 km, 235 km i 155 km. Osim utrke, u sklopu manifestacije u Poreču će se od 8. od 11. listopada organizirati i Istria300 Expo, koji će posjetiteljima i sudionicima nuditi pregršt noviteta iz biciklističke industrije. Osim sportskih sadržaja, za sudionike manifestacije Istria300 bit će organizirana zanimljiva predavanja renomiranih biciklističkih trenera i nutricionista iz World Tour biciklističkih ekipa. Roditelji će brigu o djeci moći povjeriti Valamarovom animacijskom timu u sklopu programa Maro, a za sve sudionike osiguran je promotivni kod koji osigurava povlaštene cijene smještaja u Valamarovim hotelima. Tako će Istria300 svim sudionicima pružiti jedinstven obiteljski doživljaj.

Naša je kompanija, koja je s lokalnom zajednicom aktivno uključena u razvoj biciklističkog turizma na svojim istarskim destinacijama Poreču i Rapcu, rado podržala i ovaj projekt. “Smatramo da su glavne poluge za razvoj bike turizma kreacija sadržaja i ponude za cikloturiste. Konfiguracija terena u Istri, odlična infrastruktura i sadržaji naših hotela prilagođeni aktivnim gostima i profesionalnim sportašima podloga su razvoja sjajne cikloturističke ponude. U Valamar Rivieri strateški razvijamo destinacije na kojima poslujemo koristeći svoje resurse i njihov puni potencijal kako bismo gostima ponudili upravo ono što traže”, rekao je Davor Brenko, potpredsjednik za prodaju i marketing u Valamar Rivieri.

Organizatori su Vladimir Miholjević, bivši hrvatski biciklist, i Julius Rupitsch, organizator prestižne brdske utrke Großglockner Berglauf u Austriji. Miholjević je domaćoj publici poznat i kao organizator utrke Tour of Croatia od 2015. do 2018. godine, a ove je godine organizirao utrku CroRace koja je također okupila poznata imena svjetske biciklističke scene. Službeni partner manifestacije svjetski je poznata biciklistička ekipa Israel Cycling Academy iz Tel Aviva s čak 29 pobjeda samo ove godine. Osim što su globalno priznati zbog sportskih rezultata, u svijetu biciklizma ističu se i zbog velikog broja članova pripadnika različitih nacionalnosti, čime su pridobili podršku stotina tisuća fanova iz brojnih zemalja, pa i iz Hrvatske. Francuski časopis Cyclisme nedavno ih je u reportaži s naslovnice opisao kao ekipu “United Colors of Israel Cycling Academy”.

Više informacija o manifestaciji i popratnom sadržaju možete pronaći na službenoj web stranici www.istria300.com te na Facebooku i Instagramu.

  • već 300 dana prije utrke 50% kapaciteta utrke je rasprodano
  • prijavljeni su sudionici iz 23 zemlje svijeta
  • najveći broj sudionika dolazi iz Austrije i Njemačke
  • tijekom iduće godine bit će cijeli niz organiziranih trening kampova kao priprema za event