Kamp Krk možemo po mnogo čemu nazvati prvim i jedinstvenim te, naravno, jednim od ljepših na Jadranu. Zahvaljujući investiciji vrijednoj 68 milijuna kuna, naš je kamp postao perjanicom kamping turizma.

Novo dječje vodeno igralište, središnji trg s trgovinama, pekarnicom i ostalim sadržajima, novo naselje luksuznih mobilnih kućica Bella Vista Premium Village, prvi glamping šator…. Sve to i mnogo više od ove godine nudi naš kamp Krk, prvi kamp s 5 zvjezdica na hrvatskoj obali, jedinstveno ekološki usmjereno obiteljsko kamping ljetovalište smješteno nadomak grada Krka te jedini kamp u Hrvatskoj s malim spa centrom i grijanim vanjskim bazenom. Kako bi sve besprijekorno funkcioniralo, a gosti s odmora kući ponijeli nezaboravne uspomene, u kampu na vrhuncu sezone radi 59 djelatnika, odnosno 16 više nego lani, a 18 ih je raspoređeno na glavnu recepciju i recepciju Bella Vista.

„S novim sadržajima i ponudama nužno je bilo povećati broj zaposlenih, a ove godine imamo i četiri stalna sezonca. O čistoći sanitarnih čvorova, ugodnom i sigurnom boravku na plaži i bazenima brine se 15 djelatnika, četiri su djelatnika zadužena za tehničko održavanje kampa, samo u beach baru imamo sedam djelatnika, a isto ih se toliko brine o uređiavnju i njezi bilja i zelenih površina“, objašnjava direktor kampa Zoran Morožin.

Neki se zaposlenici mogu se pohvaliti i poduljim stažem u Valamar Rivijeri: voditeljica hortikulture Blaženka Baloković-Vlaisavljević s nama je već 25 godina, šef recepcije Mario Tomaić 14, a voditelj tehničke službe Branimir Pahlić 12 godina. Voditeljici bara Ružici Bešter ovo je 18. sezona, domaćici Almi Ibrahimović četvrta, voditeljici animacijskoga tima Moniki Bagić sedma, a mlađem asistentu direktora Andreju Šircelju već peta sezona u Valamaru.

Biti dijelom tima prvoga hrvatskog kampa s 5 zvjezdica posao je koji podrazumijeva svakodnevnu angažiranost, ali i vrhunsku odgovornost i očekivanja gostiju i tvrtke. U kampu su toga i te kako svjesni, ali i ponosni: „Svima nam je iznimna čast biti dijelom ove lijepe priče u kojoj su razvijene i implementirane brojne nove ideje i koncepti. Iako je vođenje kampa odgovorno i zahtjevno, ponosom me ispunjavaju komentari gostiju i poslovnih partnera prema kojima se kamp Krk može svrstati uz bok s vodećim europskim kampovima ove kategorije“, kaže naš Zoran.

A visoke ocjene pršte na sve strane: ADAC/IGL, Tripadvisor, Booking… Za sve su, kako ističe Zoran, zaslužni isključivo djelatnici „koji svojim angažmanom, odgovornošću i entuzijazmom svakodnevno pristupaju poslu i gostima, što gosti i te kako prepoznaju i cijene“.

Gostima se novi kamp Krk iznimno sviđa, a posebno su oduševljeni stari gosti koji su tijekom godina dolazaka u kamp i sami svjedočili neprestanom podizanju kvalitete. Ove su godine posebno ugodno bili iznenađeni Bella vista MH zonom s grijanim bazenom i dječjim igralištima, zonom dječjega bazena s vodenim igralištem i Maro klubom, novim sanitarnim čvorom, trgom s novim trgovačkim sadržajima te novom terasom beach bara s pogledom na grad Krk… Goste također oduševljava i 300 stabala maslina te općeniti ekološki aspekt kampa: „Naši gosti dolaze iz zemalja s visoko razvijenom ekološkom sviješću (čak se i najmlađi gosti brinu o okolišu) te veoma cijene sva naša nastojanja u tom smjeru. Uz biopročistač, navodnjavanje, solarne kolektore, podizače topline, sustav ISO1400 i mediteransko bilje, gosti posebno cijene i naš sustav razdvajanja otpada, elektrovozila i električne skutere za vožnju po kampu, mogućnost punjenja e-bicikala te radionice animacijskoga tima s ekološkim temama“, nabraja Zoran.

Kamp je poseban i zbog činjenice što spada u rijetke kampove čija popunjenost ne ovisi o vremenskim prilikama, što gostima mnogo znači. Kamp, naime, nudi niz aktivnosti kojima ne smetaju ni kiša ni pad temperature: tečaj ronjenja, biciklističke ture u okolici, natkriveni animacijski prostori, relaksacija i tretmani u kamping spa zoni…

A lokalna zajednica? „Komentari su zaista pozitivni te se rast noćenja i broja gostiju, kao i struktura gostiju u kampu, pozitivno odražavaju na cijelu zajednicu: na sam grad Krk, ali i na OPG-ove, organizatore izleta, obrtnike i brojne lokalne partnere s kojima surađujemo ili čijim se uslugama koriste naši gosti“, s osmijehom naglašava direktor kampa, a razloga za osmijeh uistinu ima jer je – sigurni smo – riječ o najboljem kampu na svijetu!