Valamar Riviera i ove je godine snažno podržala i sudjelovala u stvaranju pozitivne i društvene vrijednosti festivala Sentimento koji osobama s posebnim potrebama omogućuje integraciju u zajednicu kojoj doprinose i unutar koje komuniciraju kao umjetnici i stvaratelji.

Ovaj jedinstveni međunarodni kulturni edukacijsko-rehabilitacijski festival u lipnju je održan u hotelu Valamar Dubrovnik President u čijoj je kongresnoj dvorani domaćin festivala tenor Stijepo Gleđ Markos na glazbenoj radionici okupio osobe s intelektualnim teškoćama s područja Dubrovačko-neretvanske županije, njihove terapeute, nastavnike i roditelje. To je ujedno i prvi put da su pružatelji usluga za osobe s intelektualnim teškoćama s područja cijele županije udruženi u zajedničkom projektu. Na glazbenoj radionici pod vodstvom i mentorstvom prof. dr. Nigela Osbornea nastala je nova kompozicija, koju su na središnjem koncertu 21. lipnja ispred Dubrovačke katedrale izveli domaćin festivala Stijepo Gleđ Markos i njegov posebni gost, glazbenik i mirotvorac Nenadom Bach u pratnji Dubrovačkoga simfonijskog orkestra.

Uz glazbenu radionicu prof. Osborne održao je i seminar o glazbenoj rehabilitaciji kroz praktične primjere za edukaciju roditelja, terapeuta, nastavnika i ostale zainteresirane javnosti.