Lijepo vrijeme i bogati sadržaji za sve generacije jamčili su uspjeh i veliki broj posjetitelja ovogodišnje Domoće fešte od mora va Tunarice u Tunarica Sunny Campingu.

Gotovo 400 posjetitelja uživalo je u zabavnom i sportskom programu, tradicionalnim domaćim proizvodima poput maslinova ulja, domaćeg vina, meda, kravljeg sira te besplatnom rižotu s plodovima mora. Oni skloniji aktivnijem stilu zabave dali su sve od sebe u organiziranim sportskim natjecanjima – turniru u stolnom nogometu, utrci kajaka i utrci na SUP dasci, dok su „stari morski vuci“ pokazali svoje umijeće u turniru u briškuli. Mališani su pak u svom kutku uživali u kreativnim radionicama, klaunovu showu s balonima i, naravno, Maro mini discu.

Vrhunac sportskih natjecanja bila je 1. cross-utrka na 5400 metara na poluotoku Ubaš u organizaciji Triatlon kluba Albona Extreme u kojoj su, uz atletske klubove iz Labina, Poreča i Pule, sudjelovali i brojni rekreativci. Pehare kući odnosi troje prvoplasiranih u muškoj i ženskoj kategoriji, dok su prvi na cilj stigli Sandra Košeto i Matija Lisec, oboje članovi Atletskog kluba Maximvs iz Poreča. No kratkih rukava nisu ostali ni ostali trkači jer su svi dobili medalje za sudjelovanje, a bogate su nagrade pripremljene i za najvještije natjecatelje u ostalim sportskim disciplinama. I ovogodišnje je izdanje popularne fešte trajalo do kasno u noć, za što su se pobrinuli bend Trio asi i odlično raspoloženi posjetitelji.