Ovogodišnje izdanje najvećeg rekreativnog plivačkog događaja u Hrvatskoj održat će se 24. kolovoza, a posjetiteljima priprema zanimljive plivačke utrke, vaterpolo turnir, izvrsne nagrade i bogat cjelodnevni zabavni program za cijelu obitelj.

Porečki delfin je u 20 godina postojanja okupio na tisuće plivača iz mnogih zemalja. Posebnost ovog međunarodnog natjecanja je u tome što se može prijaviti i sudjelovati svatko, svi zaljubljenici u plivanje i vodene sportove, dozvoljeno je plivati s perajama, luftmadracem, bilo kojim stilom, a plivačke staze dužine 1.500, 3.000 i 5.000 metara pružaju prekrasan pogled na starogradsku jezgru Poreča.

U Sport zoni bit će organiziran turnir u vaterpolu za one momčadskog duha, a za sudionike plivačkom maratona će u Relax zoni biti dostupne kratke besplatne masaže. Osim sportskog dijela, sudionike i posjetitelje očekuje i bogat cjelodnevni zabavni program. Besplatna zabava za djecu je osigurana u Kids zoni sa dječjim predstavama, kreativnim radionicama i oslikavanjem lica.Program nam donosi i glazbu uživo, ukusnu hranu i piće u Food & Music zoni, besplatno korištenje „napuhanaca“ na moru i kopnu te brojne druge zanimljive sadržaje.