Putovanje u kamperu savršen je način odmora zbog slobode u odabiru destinacije, avanturističkog duha na četiri kotača te udobnosti koju ovakva prijevozna kućica nudi. Andreas Gassmann iz Švicarske svoj je mobilni dom uspio podići na razinu više. Za razliku od ostalih luksuznih kampera, Andreas je svoj pomno planirao 10 godina.

Imao sam viziju kako želim da izgleda i tražio sam kompanije po Europi i Americi koje bi je mogle ostvariti“, kaže Andreas.

Realizacija projekta krenula je u Mađarskoj prije dvije i pol godine, a kamper je završen ovoga travnja. Kompletan kamper dizajniran je i napravljen prema Andreasovim željama i skicama te nazvan Helvetic One po uzoru na američki Air Force One.

Ovaj luksuz na kotačima dugačak je 13 metara, težak 25 tona, ima podno grijanje, terasu na krovu, dva dijela za proširivanje, perilicu za rublje, roštilj, garažu sa Smartom te može biti autonoman minimalno dva tjedna zbog zapremnine vode od 1000 litara i agregata za struju od 8 kW.

Kompletna ideja koštala je više od milijun eura, a samo oslikavanje vozila (u izvedbi jednoga švicarskog umjetnika) koštalo je 100 000 švicarskih franaka!

Andreas putuje sam već tri godine i cilj mu je proputovati cijelu Europu. Dosad je bio u Poljskoj, Njemačkoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Austriji i Italiji. Na pitanje kako se odlučio za Camping Resort Krk odgovorio je „Tražio sam kamp koji će biti dostojan mog kampera“.