Naši kolege iz korporativnih  službi završili su uspješnu godinu trodnevnim izletom u Makedoniju gdje su uživali u tradicionalnim delicijama i zajedničkom druženju.

Naših 36 kolega iz korporativnih službi, za uspješan kraj sezone, organiziralo je krajem prošle godine putovanje u Makedoniju. U zemlji vječnog sunca proveli su tri dana i otkrili puno toga novog i zanimljivog o Makedoniji.

Prvi dan proveli su u Ohridu razgledavajući grad i Uvalu kostiju. Iako zvuči pomalo zloćudno, riječ je zapravo o rekonstrukciji pretpovijesnog naselja i muzeju na vodi. Tamo su doznali kako se na ovim područjima živjelo tisuću godina prije naše ere. Jedan od simbola Makedonije, Ohridsko jezero, tamo stoji još od prije ledenog doba. U njemu je sačuvano preko 200 endemskih vrsti biljnog i životinjskog porijekla, a njegov sliv ima čak 40 rijeka. Najpoznatiji suvenir s ovog prostranog jezera su biseri iz njegovih dubina. Jedan od bisera Makedonije svakako je i njezin glavni grad, Skopje. Riječ je o gradu u kojem Kameni most povezuje Trg Makedonija sa Starom Čaršijom, odnosno moderno s tradicionalnim, staro Skopje s novim.

Naši su kolege prošetali “starom” stranom Skopja gdje se nalaze Nacionalna galerija umjetnosti Daut Paša amam i Skopska tvrđava, odnosno Skopsko Kale čiji su nekad 100 metara visoki zidovi opasavali grad iz 6. stoljeća. U tradicionalnim restoranima uživali su u bogatoj paleti okusa i mirisa te najfinijim makedonskim vinima. Kaže se da, ako želite upoznati narod, trebate kušati njegovu hranu. Gravče na tavče, čomlek, pastrmajlija, šketo i razna druga jela zaokružila su ovaj izlet i omogućila našim kolegama da u potpunosti dožive Makedoniju.

Puno toga novog su naučili, kažu, i istovremeno se odlično proveli uz mnogo smijeha, glazbe i veselja. Vratili su se bogatiji za nova iskustva i odmorniji za nove pobjede.