Stvarni primjeri iz prakse, uz kvalitetnu teorijsku podlogu, najbolji su način učenja. Složilo se s time 20-ak polaznika treninga komunikacijskih vještina za zaposlenike hotelskih operacija, održanog u siječnju u organizaciji Valamarai vodeće hrvatske komunikacijske agencije 404.

Kao se ponašati kada gost donese egzotičnu životinju koje se drugi gosti možda boje, kako komunicirati kada gost ne govori isti jezik kao vi ili što učiniti kad je nezadovoljan uslugom – samo su neka od  brojnih pitanja na koja su Valamarovi zaposlenici uz pomoć novinarki Antonije Mandići Ive Gačić te komunikacijske konzultantice Mateje Terekponudili odgovore.

ISKRENA KOMUNIKACIJA

Gosti u pravilu više komentiraju loša iskustva, nego dobra i upravo je zato važno ostaviti dobar dojam. “Ne shvaćajte stvari osobno i zadržite mentalni odmak. Najvažniji preduvjet kvalitetnog odnosa s gostima je iskrena komunikacija i posvećenost rješavanju eventualnog problema”, poručile su predavačice ovom prilikom okupljenima u Valamarovoj upravnoj zgradi u Poreču, dodajući i da je svaki zaposlenik jednako važna karika zadovoljstva uslugom. Naime, većina gostiju će se vratiti u isti hotel, ako je njihov problem riješen brzo. Ono što čini razliku boravka u hotelu upravo je ljudski faktor, a pozitivna komunikacija rješava pola problema.

VRHUNSKI PROFESIONALCI

“Gosti su različiti i tako im treba pristupati. Najveća nagrada u našem poslu je zadovoljan gost, a ponekad već i mali znaci pažnje čine veliku razliku”, zaključili su zaposlenici Valamara. Naše kolege još su jednom pokazali da su vrhunski profesionalci u svome poslu i kao i da posjeduju zavidna znanja i vještine korisne u najzahtjevnijim situacijama. Radionica se sastojala od uvodnog dijela posvećenog verbalnoj i neverbalnoj komunikaciji, a potom i dijela o specifičnim situacijama te zahtjevnim klijentima, uz brojne brze savjete. U najvećem dijelu radionice razmjenjivali su se praktični primjeri u čijoj su prezentaciji jednako uživale i predavačice i polaznici edukacije.