Za koji dan otvaraju vrata naši hoteli, a potom će i apartmani i kampovi. Osjeća se užurbanost, dovršava se gradnja, uređivanje i čišćenje. Nakon zime pune aktivnosti, slijedi žurna priprema i ponovno otvaramo naša vrata i srca gostima!

I naši sezonski  djelatnici već su ovdje i želimo im toplu dobrodošlicu! Nadamo se da će vam i ova sezona biti ugodna, da ćete puno učiti, uživati u usluzi i zadovoljstvu koje ćete stvoriti gostima. Nadamo se da ćete pronaći divne kolege i sklopiti nezaboravna prijateljstva. U odjelu kvalitete i ove smo zime vrijedno provodili brojne aktivnostima pri kreiranju vrhunske usluge.

Radionice „Service Excellence trough motivation“

Sofie Pickhard, trenerica programa Up!lifting odražala je tri radionice za pripravnike, asistente i direktore u Poreču na kojima je sudjelovalo ukupno oko 100 menadžera.

Radionice Up!liftinga

Tijekom veljače i ožujka održane su Up!radionice s timom praonice i tehničkim sektorom te uvod u Up!lifting u centralnim službama. Posebno je zanimljivo bila dvodnevna Up!radionica domaćinstva, tehnike i recepcije. Obrađene su brojne teme, a za bolje razumijevanje timova radionici su prisustvovali gosti predavači Baraba Cvitić Banovac i Sanja Krizmanić iz praonice, Iva Čavlek iz programa Loyalty i Diana Lukić Grandov, koja je predstavila novitete programa Facility. Čak je 16 direktora i voditelja na Rabu također sudjelovalo na radionici Up!liftinga koja je bila svojevrsni uvod u kulturu Up!liftinga. Voditelji su prošli četiri modula, odnosno unutar njih šest razina usluge, točke percepcije, četiri razine vrijednosti i preuzimanje osobne odgovornosti. Ukupno je radionicama Up!liftinga bilo ove godine obuhvaćeno oko 90 djelatnika iz svih naših destinacija.

TTT Train The Trainer Through Service Excellence

Poseban je naglasak ove godine na treninzima. Program „Trenirati trenera“ moći će pohađati ukupno  360 djelatnika u svim destinacijama (osim Raba za sada) u 22 grupe po dva dana, odnosno ukupno 44 dana treninga.

Radionice SOP-a u svim destinacijama

SOP ili „Standardne operativne procedure“ bogatstvo su naše tvrtke. Te su procedure na jednome mjestu prikupljena i obrađena dragocjena iskustva i znanja mnogih generacija. SOP je minimalni standard naše usluge, a njihovo poznavanje nam pomaže u kreiranju najbolje usluge. Kako bismo se svi zajedno prije otvaranja objekata podsjetili na tu riznicu znanja, ove se godine u svim destinacijama održavaju radionice SOP-a za pojedine odjele u hotelima i kampovima. Ukupno će oko 280 voditelja iz svih naših destinacija moći ponoviti i osvježiti procedure vlastitog odjela te se na vrijeme pripremiti za implementaciju i daljnji trening svojih zaposlenika.

Trust You – svi direktori po destinacijama.

Zahvaljujući društvenim mrežama i velikim platformama, komentar koji gost zabilježi o našoj usluzi, ponašanju ili kvaliteti vidljiv je danas cijelom svijetu. Više no ikad postaje važno ažurno i dobro pratiti komentare gostiju i na njih promptno i kvalitetno odgovarati. Kako bi svim direktorima osvježili znanje potrebno da se aplikacijom Trust You prati zadovoljstvo gostiju, održane su u svim našim destinacijama radionice koje je održala naša gošća iz Londona, a pohodilo ih je oko 100 direktora i njihovih pomoćnika.

Ove je zime oko 1000 naših zaposlenika učilo nove vještine i usvajalo nova znanja zajedno sa svojim kolegama, često i kroz igru i zajedničko druženje. Spremni smo za ostvarivanje ambicioznih ciljeva i vjerujemo da ih možemo ostvariti!
Cilj za 2018. godinu je 88 % zadovoljnih gostiju.

Ostvarimo to kao TEAM!