Nastupom popularnih novosadskih Frajli završilo je prvo izdanje Krk Music Festa organiziranog povodom obilježavanja Svjetskoga dana glazbe 21. lipnja. Tijekom trodanevnoga trajanja festival je u grad Krk doveo izvrsnu glazbu, glazbene radionice i raznovrsne specijalitete iz cijelog svijeta.

Romantične i uvijek dobro raspoložene Frajle 23. lipnja na Krk i prepunu gradsku rivu donijele su dašak čardaša, a nastup su zatvorile emotivnom izvedbom bezvremenskog hita Zorice Kondže „Kap po kap“, koji je publika otpjevala s njima u glas. Dan ranije Krk je osvojila magična Josipa Lisac. Hrvatska glazbena diva nizala je svoje glazbene uspješnice pa je tako očarana publika imala priliku čuti hitove poput „O jednoj mladosti“, „Dok razmišljam o nama“, „Gdje Dunav ljubi nebo“ i druge. Osim po glazbi, gosti će pamtiti ovaj koncert i po Josipinim šaljivim dosjetkama i kišobranu koji ju je čuvao od vjetra.

Na Krk Music Festu nastupili su i Grapevine Babies, Sudar Percussion i plesna skupina RiS Ivone Brnelić. Sudar Percussion pozornost je privukao izvedbom najvećih hitova Jean-Michela Jarrea, a njihov nastup na udaraljkama praćen zanimljivom videoanimacijom bio je i glazbeno i vizualno atraktivan.

Zanimljiv je bio i show s muziciranjem na bocama, a edukativna predstava „Priča o zvuku“ najviše se svidjela najmlađim gostima. Tinejdžeri i ostali znatiželjnici okušali su se u beatboxu i DJ-iranju jer su majstori tih vještina u Krku održali besplatne radionice za posjetitelje. Beatboxer Surka tijekom nastupa na ples je potaknuo i stare i mlade, a kod Damira Ludviga na DJ pultu u radionici DJ-iranja sudjelovale su čak i mlade Japanke.

Lokalna kulturno-umjetnička društva i zborovi imali su veliku podršku domaće publike pa su njihovi nastupi izazvali posebno velik interes stranih posjetitelja. Osim u izvrsnom glazbenom, dramskom i plesnom programu, gosti festivala sva su tri dana uživali i u zanimljivoj i bogatoj gastronomskoj ponudi. Na međunarodnom Street Food Marketu, postavljenom na desetak različitih vozila s hranom (food truck), posjetitelji su kušali neke od najzanimljivijih specijaliteta ulične hrane iz različitih dijelova svijeta. Najpopularnije delicije bile su steakwich, pulled pork, različite vrste burgera, nizozemske palačinke poffertjes, šarene ruske limunade i čokoladni kebab. Najegzotičniju ponudu moglo se probati na karipskom i šrilankanskom štandu.

Organizatori prvog Krk Music Festa Valamar Riviera, Grad Krk i Turistička zajednica grada Krka zadovoljni su odazivom i reakcijama publike te poručuju žele da ovaj festival postane tradicionalan i tako Svjetski dan glazbe i početak ljeta i u narednim godinama proslavimo uz još mnoga izdanja Krk Music Festa.