Valamar je prošle godine bio velika podrška mnogobrojnim projektima i udrugama na otoku Krku.  Podržali smo udrugu Kreativni Krk koja je poznata po organizaciji raznih manifestacija među kojima se ističe „Krk Summer Beer Fest“. Udruga Rukotvorine Krk svojim kreativnim radionicama educira lokalno stanovništvo, a  kako bi ukazali na  važnost brige o okolišu, pokrenuli su projekt šetnji po otoku kojima se stanovništvo upoznaje s biljnim svijetom otoka Krka. Udruga Žene za otok brine o zdravlju svojih sugrađana te su se njene članice potrudile i  organizirale sportske subote u Activity centru Krk.

Udruga vinara otoka Krka Bukaleta organizira edukacije vinogradara i vinara. Foto klub Krk u protekle dvije godine ljubiteljima fotografije pružio je mogućnost sudjelovanja na mnogim projektima, a jedan od najzapaženijih je svakako „Camera Obscura Gigantica“ –  velika camera obscurua u koju se moglo ući i svjedočiti nastanku fotografije. Folklorno društvo Poljica priprema i obučava članove društva u širenju i očuvanju kulturne baštine i običaja otoka Krka te gostuje i prezentira kulturne običaje otoka Krka diljem Hrvatske.

Društvo za kulturu, tradiciju i ekologiju Sinjali uz organizaciju raznih manifestacija, poznato je i po projektu Korak po korak do Starca  – projekt uređenja istaknutog zvonika crkve. Kulturno društvo Šoto Jurandvor organiziralo je radionice valorizacije bašćanskog idioma. Valamar Riviera podržala je sve ove hvale vrijedne projekte te će i u ovoj godini aktivno sudjelovati u životu destinacija u kojima djeluje.