Osim za hotelski smještaj, Valamar Riviera niže priznanja i za sve kvalitetniju kamping ponudu, što se dokazalo na ovogodišnjem 10. Kongresu hrvatskog kampinga.

Kamping udruženje Hrvatske tako je kampu Lanterna dodijelio priznanje INOVACAMP 2016 za inovativan koncept glamping ponude, a kampu Krk priznanje INOVACAMP 2016 za inovativan koncept pružanja visokokvalitetne personalizirane usluge.

Kampovi Krk i Lanterna ove su godine već dobili priznanje Best Camping 2016, koje dodjeljuju najveći njemački i nizozemski autoklubovi ADAC i ANWB. Oba su kampa članovi elitne skupine najboljih 40 kampova u Europi, koje okuplja ugledno europsko udruženje Leading Campings of Europe.

Od Kamping udruženja dobili smo još jedno priznanje – naši kampovi  Orsera, Istra, Solaris, Marina, Ježevac, Zablaće, Bunculuka, Camping Resort Krk i Camping Resort Lanterna okitili su se nagradom  „Croatia Best Campsites 2017“ i tako još jednom potvrdili iznimnu razinu svoje kvalitete i usluge.

Također, ovom prigodom dodijeljeni su i certifikati za  prilagodbu sadržaja i usluga kampova osobama s posebnim potrebama “Village for all“ (V4A). Certifikate nosi pet kampova, među kojima su i Valamarovi kampovi Zablaće i Naturistički kamp Solaris (uz kampove Čikat, Njivice i Stoja),  a projekt certificiranja provodi se uz potporu Ministarstva turizma, na temelju terenskog obilaska kampova.

Priznanja slovenskih kampista

Slovenski kamping internetski portal www.avtokampi.si dodijelio je nagrade najboljim kampovima – Naj kamp Adria. U izboru je sudjelovalo više od 200 kampova koji su tijekom cijele sezone sakupili više od 34.000 glasova.

U kategoriji većih kampova u Istri, Valamarov je porečki Camping Resort Lanterna osvojio drugo mjesto. Na prvom se mjestu smjestio kamp Valkanela iz Vrsara, a na trećem kamp Zelena Laguna iz Poreča.

U kategoriji većih kvarnerskih kampova, prvi hrvatski kamp s pet zvjezdica, Camping Resort Krk, osvojio je treće mjesto. Prvoplasirani kamp je kamp Čikat iz Malog Lošinja, a drugoplasirani kamp Njivice.

Valamarov Naturistički kamp Solaris zasjeo je na treću poziciju u kategoriji nudističkih kampova Jadrana, dok je prvo mjesto zauzeo kamp Koversada iz Vrsara, a drugo kamp Valalta iz Rovinja.

Prema podacima portala www.kamping.si, za razliku od Slovenije s 80 kampova, u Hrvatskoj djeluje nešto više od 500 kampova, a obzirom na svoju veličinu razdijeljeni su po regijama (Istra, Kvarner, Dalmacija) i vrstama (mali, veliki te nudistički i miješani). Također, veoma je zanimljiv podatak da je čak 54% svih noćenja slovenskih turista u Hrvatskoj ostvareno u kampovima.

Naj kamp Adria za životno djelo

Nagrada Naj kamp Adria za životno djelo ove je godine pripala dr. Josipi Cvelić Bonifačić, kao osobi  s  40-godišnjim iskustvom u hrvatskom turizmu.

Dr. Josipa Cvelić Bonifačić svoju je karijeru započela na recepciji hotela na Krku, a radila je kao turistički vodič i profesorica u srednjoj školi. Profesionalni put nastavlja kao direktorica kampa u Puntu te potom i kao voditeljica odjela za kampove unutar turističke tvrtke Valamar, dok je trenutno na poziciji voditeljice projekata. Kroz niz godina aktivna je i u turističkim organizacijama, kamping udruzi te pri organizaciji različitih manifestacija. Na fakultetu je prva u Europi uspješno obranila doktorski rad na temu konkurentnosti kamping turizma. Kao viša asistentica na fakultetu svoje znanje o turizmu prenosi na mlade koji, zahvaljujući njoj, od ove godine mogu izabrati studijski smjer kamping management. Zbog izrazito velikog doprinosa razvoju kamping turizma te aktivnog rada na brojnim i različitim područjima turizma, dr. Josipa Cvelić Bonifačić bez imalo sumnje zaslužuje nagradu za životno djelo.