Ljeto u Valamaru bilo je dugo, no sve što je lijepo kratko traje. Nakon pregršt koncerata, stand up nastupa, Dubrovnik Craft Beer Festivala, Street Art Festivala, tribute nastupa i kina na otvorenom, polako je došlo vrijeme da se svijetla na pozornicama kampa Solitudo i Trga od fontane ugase.

Treće ovogodišnje izdanje festivala Ljeto u Valamaru započelo je četvrtim Dubrovnik Craft Beer Festivalom na kojem su nastupili Darko Rundek i Ekipa, Zemlja Gruva, Pips Chips & Videoclips i Psihomodo pop. Festival se nastavio koncertima Zabranjenog Pušenja, Urbana &4, Detoura, Morcheebe te izvrsnim nastupima tribute bendova kao što su Dino Dvornik tribute band, Neki Novi Klinaci – Tribute Balašević, Queen Real Tribute i Beatles Revival band. Ove godine Valamar Riviera, svim ljubiteljima rap i rock glazbe, priredila je jednodnevne festivale – “Rock’n’Valamar“ na kojem su nastupili Hladno Pivo i  Jonathan te “Rap’n’Valamar“ kojega su obilježili nastupi TBF-a i Vojka V. Ljubitelji smijeha i laganijih ritmova uživali su u stand up nastupima Studija Smijeha te koncertima klape Šufit i klape Maslina.

Prvo strano ime na festivalu

Brojni posjetitelji Babinog kuka 10. kolovoza u kampu Solitudo uživali su u koncertu svjetske senzacije Morcheeba. Morcheebini nastupi uvijek su popraćeni ovacijama, a niti ovaj nije bio drugačiji. Bend, koji je bio odličnog raspoloženja, nastupio je u kampu Solitudo ispred gotovo 1500 obožavatelja koji su u glas pjevali sve Morcheebine najveće hitove kao što su „Rome wasn’t built in a day“, „Enjoy the ride“, „Trigger Hippie“ i mnoge druge. Morcheeba je trenutno na turneji u Velikoj Britaniji, no to ih nije spriječilo da dođu i provjere što najsadržajniji dubrovački festival Ljeto u Valamaru pruža ove godine i zapjevaju svoje najveće hitove pred dubrovačkom publikom.

Zagrepčanka predgrupa Morcheebi 

Skye Edwards i Ross Godfrey bend su osnovali zajedno s Rossovim bratom Paulom 1995. godine i napravili 9 albuma koji su se prodali u više od 10 milijuna primjeraka. Skye ima božanstven i jedan od naj prepoznatljivih vokala na europskoj glazbenoj sceni. Čuti njezin lagan ton glasa spojen s Rossovom gitarom bilo je jedno nezaboravno iskustvo za sve posjetitelje. Kao predgrupa Morcheebi nastupila je Irena Žilić. Irena je mlada hrvatska kantautorica iz Zagreba koja se počela baviti glazbom sa svojih 16 godina i od tada nije prestala. 2016. godine bila je predgrupa Morcheebi u zagrebačkoj Tvornici kulture i od tada su postali, kako ona kaže, obitelj. Također, 2018. godine imala je priliku pratiti bend na njihovoj turneji po Velikoj Britaniji. Bend je otvorio koncert pjesmom “Never undo“ koja je potaknula publiku na ples i pjevanje, a nastavio pjesmom “Frictionkoja je postepeno počela zahuktavati večer. Večer su završili njihovom najpoznatijom pjesmom “Rome wasn’t built in a day“ gdje ih je publika otpratila gromoglasnim pljeskom. Valamar Riviera iznimno je ponosna na ovogodišnje izdanje Ljeta u Valamaru koje je ugostilo veliko glazbeno ime sa zavidnom svjetskom karijerom kojima je Valamar pripremio i mnoštvo dodatnog sadržaja kako bi im doživljaj Grada ostao u najljepšem mogućem sjećanju.

 Večer rock legendi

Nakon prošlogodišnjeg spektakularnog showa na Trgu od fontane, Valamar je i ove godine svoju vjernu publiku počastio zadivljujućim nastupom Queen Real Tribute benda, benda koji je još jednom oživio sjećanje na bogato stvaralaštvo grupe Queen i odao počast ovim prvacima glazbene povijesti. Queen večer održala se ove godine u kampu Solitudo 2. kolovoza, a ulaz je bio besplatan. Prije samoga koncerta, svi posjetitelji imali su priliku pogledati Oscarom nagrađeni film  „Bohemian Rhapsody“. Grupu “Queen Real Tribute band” čine profesionalni glazbenici koji su u Dubrovniku priredili spektakularni show kao što to čine gdje god se pojave, posvećuju jednaku, fascinantnu pažnju scenskom nastupu: nose identične kostime kakve je nosio karizmatični Freddie Mercury, koriste model gitare baš kao i Brian May te sviraju kovanicom umjesto trzalicom kako bi dočarali originalni Queen zvuk.

Rasplesani Dubrovnik 

Hitovi poput “I want to break free“, “Radio Ga Ga“ i “We will rock you“ zaorili su se Babinim kukom i kampom Solitudo, publika je neumorno plesala i uživala u odličnoj atmosferi. Ovo su zasigurno bili najistaknutiji i najposjećeniji koncerti ovog ljeta u Dubrovniku o kojima se još uvijek priča i pričati će se još dugo jer #ljetojeljetouvalamaru.