U svibnju su nas posjetili mališani iz lokalnih dječjih vrtića kako bi se u okviru našeg programa „Mali turizam“ kroz igru i na način primjeren njihovoj dobi upoznali s turizmom već od malih nogu.

Gotovo stotinu mališana iz dječjeg vrtića „Župa dubrovačka“ posjetilo je hotel Valamar Club Dubrovnik. Animacijski tim hotela za dječicu je organizirao kratki obilazak hotela, mini poligon i plesne trenutke uz bazen uz obilje smijeha. Mali su posjetitelji mogli upoznati i direktora hotela Milija Vučkovića kojem su, u znak zahvale na gostoprimstvu, poklonili svoje crteže. Mališane je pak najviše oduševila maskota Maro, ali i prigodni pokloni koji će ih podsjetiti na vesele trenutke provedene u dubrovačkom hotelu.

Valamar Collection Isabella Island Resort na otoku Sveti Nikola ugostio je dvadesetak veselih mališana iz dječjeg vrtića „101 dalmatinac“. Mališani stari od dvije do četiri godine uživali su u vožnji brodićem do otoka, zajedničkom druženju i igri te istraživanju otoka i dječjih sadržaja u našoj ponudi. Na dolasku ih je dočekao naš animacijski tim s kojim su obišli cijeli otok i zabavili se u Istrian Fantasy forestu, soft play zoni, na Maro višenamjenskom igralištu i ostalim sadržajima.

Djeca iz rabačkog dječjeg vrtića „Pjerina Verbanac“ – njih ukupno 15 – bili su gosti Valamar Collection Girandella Resorta. Mališane vrtićke skupine „Lastavice“ u pratnji dviju odgajateljica na dolasku je dočekala omiljena maskota Maro te ih, uz puno smijeha i plesa, poveo u razgledavanje i igru. Male lastavice posebno su razveselili prigodni poklončići za kraj druženja, a Maro je zauzvrat dobio poznatu dječju pjesmu „Kad si sretan“, otpjevanu od srca.

Ideja je programa „Mali turizam“ vrtićku djecu upoznati s turizmom na način prilagođen njihovoj dobi, uz igre i zabavu. Posjeti lokalnih dječjih vrtića Valamarovim objektima prvi su se put odvili 2016. godine kada je ukupno više od 440 djece obišlo hotele i kampove u Poreču, Dubrovniku, Rapcu te na otoku Krku.