U Valamar Collection Dubrovnik President hotelu, 21. studenog 2019.  održan je već tradicionalni Management Forum za  više od 170 kolega iz upravljačkog tima Valamara.

Prezentacije su održali predsjednik Uprave Valamar Riviere Željko Kukurin, Tea Cergna, direktorica odjela razvoja ljudskih potencijala, potpredsjednica za poslovni razvoj i korporativne poslove Ivana Budin Arhanić te potpredsjednik divizije za operacije David Poropat. Domaćini Foruma, kolege iz Dubrovnika potrudili su se da organizacija bude na najvišoj razini. Željko Kukurin u svojoj je prezentaciji kolege proveo kroz rezultate poslovne 2019. godine te najavio promišljanja i strateške ciljeve u nadolazećem trogodišnjom razdoblju.

TOP 10

U prezentaciji se posebno osvrnuo na top 10 događaja koji su obilježili 2019. godinu. Valamar je uspio još jednom ostvariti dvoznamenkasti godišnji rast unatoč izazovnom okruženju i događajima koji su obilježili 2019 godinu. Također, i ove godine Valamar se može pohvaliti nastavkom uspješnog rasta prodaje koji je rezultat kvalitetnog razvoja destinacijske ponude i značajnih ulaganja u proizvode i usluge više dodane vrijednosti. Posebno je naglasio ostvareni rezultat izvan ljetnih mjeseci koji raste već četvrtu godinu za redom. Istovremeno, ostvaren je rast operativne efikasnosti. Valamar je i ove godine prema istraživanju portala Moj posao najpoželjniji poslodavac u Hrvatskoj u turizmu a u kategoriji TOP 20: „Poslodavac br.1 u turizmu Hrvatske“ se nalazi na visokom 7.mjestu. Veliki strateški iskorak za Valamar u 2019. godini je i početak realizacije petogodišnjeg poslovnog plana rasta u Imperial Rivieri koja je nakon dokapitalizacije Valamara zajedno s AZ mirovinskim fondovima postala nova platforma za daljnja ulaganja u turizam. Iza Valamara je i prva uspješna godina poslovanja u inozemstvu, a kao novi veliki iskorak istaknut je početak poslovanja na Hvaru, osmoj Valamarovoj destinaciji.  Razvoj zone Pical te izgradnja Pinea hotela najveće je ulaganje u hrvatskom turizmu i najveća pojedinačna investicija u Valamaru. Ukupna investicija u zonu Pical iznosi više od 1,5 milijardi kuna.

Tea Cergna je u svojoj prezentaciji  predstavila program Valamar Excellence – program cjeloživotnog učenja u turizmu i hotelijerstvu. Ivana Budin Arhanić u svojoj prezentaciji je istaknula digitalne iskorake i inovacije za koje je zaslužan VALDI – Valamar odjel za digitalizaciju i inovacije. Također, dotaknula se trendova u tehnologiji kao što su tehnologije glasovnih naredbi, umjetna inteligencija, big data,  razni roboti koji su već u primjeni i novih alata koji će se koristiti u turizmu budućnosti . David Poropat je prezentirao top liste najboljih objekata prema ključnim pokazateljima poslovanja i rasta u 2019. godini.