Iako relativno „mlad“ sport (u Englesku je stigao krajem 19., a Hrvatsku osvojio krajem prošloga stoljeća), badminton kao odličnu rekreaciju i na otvorenom i u dvorani podjednako vole sve generacije. Kao natjecateljski i olimpijski sport, prilično je zahtjevan i naporan, ali i nevjerojatno brz i dinamičan. Iako mnogim današnjim „klincima“ (i roditeljima) badminton možda i nije prvi izbor pri odluci kojim će se sportom baviti, pohvalno je što i mi imamo prvake, a ovog smo ih listopada mogli i upoznati u Dubrovniku.

Naime, Valamar Riviera u suradnji s dugogodišnjim partnerom VELPRO i ove je godine snažno podržala još jedan hvalevrijedan sportski projekt u Dubrovniku – drugo izdanje Valamar Junior Opena, otvorenoga juniorskog prvenstva Hrvatske i turnira koji se boduje za Svjetsku juniorsku ljestvicu. Turnir je ove godine okupio ukupno 98 juniora i juniorki iz 15 država, što samo dokazuje koliko ovaj dinamičan sport ima poklonika i mladih nada koje će nas jednoga dana predstavljati na Olimpijadi.

Uz juniorski turnir održan je i turnir za podmladak na kojem je nastupilo 60 natjecatelja iz Bugarske, Slovenije, Mađarske, Srbije te Hrvatske u konkurencijama od 11, 13 i 15 godina.