Svi mi koji smo u svakodnevnom izravnom kontaktu s gostima, iz prve ruke vidimo i doznamo što bi njihov boravak u našim objektima moglo učiniti još boljim.

U neposrednom radu s gostima rađaju se najbolje ideje. Zato je pokrenut “Program 12” (“Moja ideja za Valamar”) u sklopu kojega svatko od nas može sudjelovati u kreiranju budućnosti kompanije. Kolege iz ljudskih potencijala zato pozivaju sve koji imaju ideju za unapređenje poslovanja, da se prijave. Sve ideje koje implementiramo i koje unaprijede postojeću ili uvedu novu poslovnu praksu, bit će nagrađene.

Kako prijaviti ideju?

Svoju ideju možete poslati na email adresu ideja@valamar.com ili ispuniti obrazac i ubaciti ga u jednu od kutija koje se nalaze u zajedničkim prostorijama poput personalnog restorana, gospodarskog ulaza, recepcije upravne zgrade, garderobe… Na svim tim mjestima postavljeni su plakati, kutije za prikupljanje ideja i prazni obrasci. Direktori PC-a mjesečno prikupljaju ispunjene obrasce iz kutija, a kolege iz sektora ljudskih potencijala elektronički ih obrađuju. Svakog mjeseca radna skupina (koju čine direktor sektora hrane i pića Dario Kinkela, voditeljica smještaja Diana Lukić Grandov, specijalistica razvoja i edukacije Loreta Žmak, voditeljica projekata Mary Ann Dizdar, direktorica sektora kvalitete Tea Pestotnik Prebeg, voditeljica odjela destinacijskog menadžmenta Vlatka Ilečić, direktorica razvoja Lea Sošić i direktor tehničkog sektora Flavio Gergorović) vrednuje ideje vodeći se sljedećim kriterijima:

– povećanje zadovoljstva gostiju

– unapređivanje procesa rada

– povećavanje zadovoljstva radnika

– smanjivanje troškova i povećavanje prihoda

– poboljšavanje kvalitete usluge i proizvoda

– unapređivanje upravljanja okolišem i energijom

– briga o lokalnoj zajednici

Što dalje?

Nakon što su određene ideje odabrane, šalju se na razmatranje Upravi te sektor ljudskih potencijala dalje prati njihovu implementaciju. Ne postoji točan broj ideja koje dobivaju nagradu. Ako je suditi po prijašnjim godinama, naši su kolege neiscrpan izvor dobrih projekata. Stoga prihvaćeno može biti i više ideja.

Dobitnik za 2018. godinu je…

Igrana Paljar, specijalist za sustav poslovne inteligencije u Sektoru strateškog planiranja i kontrolinga, dobitnik je nagrade za najbolju ideju 2018. godine za prijedlog osmišljavanja društvene igre Valamar koja je već u procesu razvoja. Igra će zabaviti naše goste i upotpuniti im boravak u našim objektima, ali i pomoći u promociji branda.

 

NAGRAĐENI KOLEGE

Rikardo Ivanković, voditelj PC-a, Valamar Dubrovnik President

Investicija u komposter za biorazgradivi otpad

David Iegović, kućni majstor specijalist, Upravna zgrada Poreč

Valamar TV – proširiti ponudu sadržaja uz naplatu paketa i pojačanje informativnog dijela.

Kristijan Kranjac, voditelj restorana u Valamar Girandella Resortu

Sladoled u obliku Maro lika

Dina Sorić, administrator PC-a, Valamar Sanfior

My Valamar App

Ines Stepčić, recepcionarka, Family Life Bellevue Resort

Voucher s dodatnih 10 posto na recepciji