Na teniskim terenima Pical od 8. do 17. ožujka održano je 47. izdanje jednog od najstarijih teniskih turnira, Istarska rivijera. U finalu je slavio Talijan Andrea Pellegrino koji je pobijedio drugoplasiranog Francuza Maximea Chazala.

Poreč je domaćin ovog prestižnog turnira od samih početaka, a Valamar Riviera već godinama ponosni organizator.

„U sklopu programa Volimo sport, jednog od devet krovnih programa društveno odgovornog poslovanja, Valamar Riviera izravno organizira i sponzorski podržava brojne sportske manifestacije, a među njima i ovaj najdugovječniji međunarodni teniski turnir u Hrvatskoj. Istarska rivijera postala je prava institucija među sportskim događanjima u regiji“, istaknuo je Karlo Paliska, direktor Pical Sunny hotela.

Ponosni su i organizatori koji već 47. godinu u Istru dovode vrsne tenisače iz cijelog svijeta.

„Ovaj turnir je prilika tenisačima da igraju u jakoj konkurenciji i osvoje ITF bodove, a gledateljima da uživaju u vrhunskom tenisu. Na Istarskoj rivijeri karijeru su započeli velikani poput Gorana Ivaniševića, Borisa Beckera, Thomasa Mustera, Gorana Prpića i mnogih drugih“, dodao je Branimir Horvat, direktor turnira.

Inače, turnir se igra u tri grada: Poreču, Rovinju (18. – 24. 3.) i Opatiji (22. – 31. 3.) i jedan je od najstarijih međunarodnih teniskih turnira u Hrvatskoj. Taj se muški teniski turnir svake godine održava u gradovima zapadne i istočne istarske obale te na njemu sudjeluju tenisači iz cijelog svijeta. Boduje za svjetsku ITF rang listu te Ima i bogati nagradni fond, a on je ove godine iznosio 15.000,00 USD po turniru.