Zamišljen kao završnica, a ujedno i vrhunac rukometne sezone u Hrvatskoj, od  16. do 19. svibnja održan je u Poreču Festival rukometa. S obzirom na godišnji ugovor Valamara s Hrvatskim rukometnim savezom, sudionici Festivala boravili su u našim objektima.

Našlo se tu preko 600 rukometnih trenera i sudaca, dvjestotinjak seniora i seniorki, gotovo 200 mlađih kadeta te preko 100 ljudi iz vrha Hrvatskog rukometnog saveza te njihovih gostiju.

U ženskom Final fouru našle su se ekipe Podravke, Koke, Sesveta i Murvice. U finale su prošle Podravka i Sesvete, a Kup su očekivano osvojile igračice Podravke pod vodstvom Zlatka Saračevića, i to bez većeg otpora protivnica.

U muškom Final fouru Nexe je prilično namučio PPD Zagreb, no u zadnjim su minutama Zagrepčani ipak došli do očekivane pobjede te se praktički u finalu protiv Dubrave prošetali do prvog mjesta.

Treneri i suci iz cijele Hrvatske sudjelovali su na trodnevnom Seminaru koji se održavao u dvorani Žatika, tijekom kojeg su imali prilike slušati predavanja renomiranih rukometnih stručnjaka iz države, ali i šire te unaprijediti svoja znanja.

Festival je upotpunilo i osam muških mlađekadetskih ekipa, a mladi su rukometaši nakon svojih utakmica dolazili u Žatiku pratiti i podržati svoje rukometne idole.

Podrške s tribina za vrijeme utakmica nije nedostajalo.