U povodu obilježavanja Svjetskoga dana turizma u gradu Rabu 30. rujna održana je 10. Kanata, tradicionalna fešta koja uključuje natjecanje u pripremanju brudeta u kotliću u organizaciji Grada Raba i Turističke zajednice grada Raba.

Dobre vremenske prilike, čak sedam natjecateljskih timova kojima su se pridružili predstavnici medija i odličan ocjenjivački žiri obilježili su ovogodišnje kulinarsko natjecanje za „Naj brunčić“. Nakon napete gastronomske „borbe“ pobjeda je pripala Mariju Badurini iz ŠRK Dolin i njegovoj partnerici u timu Sandri Rončević, autorici bloga „O slanom i slatkom“.

Tročlani stručni žiri činila su tri rapska kuhara: Zdravko Šajbić, šef kuhinje u turističkom naselju San Marino Sunny Resort by Valamar, Andrija Kordić, nekadašnji dugogodišnji djelatnik Imperiala Rab i Toni Šćerbe, šef kuhinje u restoranu Veritas u sklopu Valamar Collection Imperial Hotela. Svi sudionici Kanate dobili su priznanje i medalje za sudjelovanje koje im je uručila direktorica Turističke zajednice grada Raba Ivana Matušan.

Za sve goste Kanate naši kolege iz Valamar Collection Imperiala pripremili su broje rapske specijalitete poput rapskoga sočiva, salate od hobotnice, domaćeg pršuta i sira. Nakon natjecanja Rabljani i njihovi gosti nastavili su se zabavljati do dugo u noć uz koncert Mila Hrnića.