Suradnja i podrška Valamar Rivijere Bijenalu industrijske umjetnosti,realizirana je u sklopu Valamarova programa društveno odgovornog poslovanja „Razvijamo kulturu i umjetnost“

Donacijom vrijednom šezdeset tisuća kuna Valamar je ove godine podržao jednu od najznačajnijih umjetničkih manifestacija na području Istre i šire – Bijenale industrijske umjetnosti, na kojemu je sudjelovalo više od 80 vrhunskih suvremenih umjetnika iz cijelog svijeta, a središnji je događaj bila izložba jednog od najvećih umjetnika 20. stoljeća Josepha Beuysa. Ta je donacija nastavak suradnje između Valamara i Grada Labina, organizatora ovoga značajnog umjetničko-festivalskog projekta u suradnji s udrugom Labin Art Express XXII.

Suradnja i podrška Valamar Rivijere Bijenalu industrijske umjetnosti realizirana je u sklopu Valamarova programa društveno odgovornog poslovanja „Razvijamo kulturu i umjetnost“. Cilj je programa kontinuirano podupirati stvaralaštvo domaćih i svjetskih umjetnika te brojnih kulturnih inicijativa i projekata, u što se Bijenale industrijske umjetnosti savršeno uklopio.

Bijenale je okupio brojne domaće i međunarodne umjetnike koji su pred isto tako brojnim domaćim i inozemnim gledateljima svoje radove predstavili izložbama, performansima, koncertima, instalacijama, ambijentalnim umjetničko-arhitektonskim intervencijama, inventivnim tehnološkim performansima i drugim zanimljivim projektim. Zadaća je Bijenala predstaviti višeznačnost umjetničko-industrijske veze, kao i kontekst povezanosti umjetnosti, znanosti i tehnologije.

Posebnost je Bijenala što se velikim dijelom održava u prostorijama bivšega rudnika u Labinu.