Udruga Hrvatski izvoznici nam je sklopu 13. Konvencije hrvatskih izvoznika organizirane pod visokim pokroviteljstvom Vlade RH dodijelila nagradu Zlatni ključ u kategoriji Najbolji veliki izvoznik u 2017. godini.

Ovo je priznanje tim veće jer su za njega konkurirali Končar – energetski transformatori d.o.o. i Pliva Hrvatska d.o.o.

Nagradu je premijer Andrej Plenković uručio Marku Čižmeku, članu Uprave koji je pritom istaknuo: „Velika mi je čast i zadovoljstvo primiti nagradu Zlatni ključ u ime Valamar Riviere. Turistički sektor je najveći izvoznik u hrvatskom gospodarstvu, a Valamar Riviera kao najveća kompanija u turizmu u 2017. ostvarila je čak 1,6 milijardi kuna prihoda od prodaje u inozemstvu. Stoga je za turizam izrazito važno da ima konkurentne uvjete poslovanja za globalno tržište kad govorimo o fiskalnoj politici, tržištu rada i stabilnosti tečaja. Valamar Riviera je danas među deset najvećih poduzeća u Hrvatskoj prema tržišnoj kapitalizaciji. Nagrada Zlatni ključ ide u rang najviših priznanja za postignuća naše kompanije.“

Valamar je jedina kompanija iz turističkog sektora kojoj je dodijeljena nagrada Zlatni ključ te jedina turistička kompanija koja se od 2014. godine nalazi među prestižnim nominiranim kompanijama iz hrvatskoga gospodarskog sektora.