U studenom nam je uručena nagrada za afirmaciju društvenih vrijednosti i plodnu poslovnu suradnju.

Na susretu Hrvatsko dobro na djelu u organizaciji tvrtke M.E.P. i pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta sredinom studenoga uručena nam je nagrada Srebrni Učinkoviti menadžer (Srebrni UM) za afirmaciju društvenih vrijednosti i plodnu poslovnu suradnju.

Nagrada se dodjeljuje uglednim tvrtkama i pojedincima, a uručena je povodom 25. obljetnice izdanja Učinkovitog menadžera. Tom je prigodom predstavljena nova knjiga „DOBRA HRVATSKA / Društveno odgovorno poslovanje – NAJBOLJI / Hrvatski doprinosi globalnim ciljevima održivog razvoja UN-a do 2030.“ koja prikazuje dosege društveno odgovorne prakse u Hrvatskoj u posljednje četiri godine. Cilj je promovirati dobre organizacije, afirmirati društvenu odgovornost i umrežiti dobre ideje, ljude, projekte i tvrtke u novo javno djelovanje, a kao primjer dobre prakse na području društveno odgovornog poslovanja istaknut je i Valamar.

Valamar je za projekte društveno odgovornog poslovanja u 2017. godini izdvojio 96 milijuna kuna i kontinuirano sudjeluje u razvoju destinacija u kojima posluje. Ova nam nagrada predstavlja dodatno priznanje za dugogodišnju predanost održivom poslovanju, na kojem ćemo i na dalje nastaviti aktivno raditi“, izjavila je Deana Stipanović, voditeljica korporativnih poslova u Valamaru.

Nagrada Indeks društveno odgovornog poslovanja

20.11.2018., Zagreb
Hotel Regent Esplanade, na konferenciji Indeks DOP-a dodjeljena nagrada Valamaru, a nagradu je preuzela Ivana Budin Arhanić.
Photo: Robert Anic/PIXSELL

Tijekom 10. Konferencije o društveno odgovornom poslovanju održane 20. studenoga dodijeljeno nam je još jedno vrijedno priznanje: nagrada Indeksa DOP-a za područje društveno odgovorne politike raznolikosti i zaštite ljudskih prava. Nagradu dodjeljuju Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj i Hrvatska gospodarska komora.

„Društvena odgovornost u Valamaru integrirana je u strategiju razvoja i poslovanja, a poseban su fokus ove godine bili djelatnici čija posvećenost, odgovornost, inovativnost i rad predstavljaju ključ dugoročnog uspjeha. Valamar je ove godine svim djelatnicima, sezonskim i stalnim, zajamčio minimalno neto primanje od 5.000 kuna, dok je prosječna plaća bila čak 27 % veća od prosjeka u turizmu. U Kuću Valamar za smještaj zaposlenika uložili smo do sada više od 60 milijuna kuna, a razvili smo i brojne sustave nagrađivanja, obrazovanja i programe za razvoj karijere. Sve to su pokazatelji koji brigu o zaposlenicima, priliku za napredovanje i uvjete rada stavljaju na prvo mjesto te se na takvu praksu nadograđuje i naša politika raznolikosti i zaštite ljudskih prava u širem smislu”, istaknula je potpredsjednica za poslovni razvoj, strateško upravljanje i korporativne poslove u Valamaru Ivana Budin Arhanić.