Raspisan je novi natječaj za donacijski program „Tisuću dana na Jadranskom moru“, kojim Valamar osigurava besplatna ljetovanja za djecu bez roditeljske skrbi, djecu iz obitelji slabijeg imovinskog stanja te djecu s posebnim potrebama i zdravstvenim poteškoćama.

Djeca će ljetovati u Valamarovim objektima tijekom svibnja, lipnja, rujna i listopada 2016. godine u trajanju od tri do pet dana, prema raspoloživim terminima. Posebnu prednost pri dodjeli donacija imat će skupine djece koja još nikada nisu ljetovala na moru.

Natječaj je otvoren do 27. travnja 2016., a prijavnicu je moguće preuzeti na internet stranicama Valamara www.valamar.com ili www.valamar-riviera.com. Prijavnica mora sadržavati sve ispunjene rubrike i uz prijavnicu je potrebno priložiti dokaz o registraciji pravnog subjekta. Rezultati natječaja bit će objavljeni najkasnije do 10. svibnja 2016. na internetskim stranicama Valamara.

U okviru ovog programa Valamar je tijekom protekle dvije godine omogućio besplatno ljetovanje za više od 650 djece iz cijele Hrvatske. Prošle je godine besplatno ljetovalo više od 350 djece i njihovih voditelja. Na natječaj je pristiglo 17 prijava, a besplatno ljetovanje omogućeno je svim sudionicima natječaja, čime je donirano ukupno 1400 besplatnih noćenja.

04

Najava Volim Jadransko more  – čišće plaže i podmorje

U okviru programa „Volimo Jadransko more“ za 2016. godinu Valamar Riviera je raspisala natječaj za donacije na koji se mogu prijaviti projekti čišćenja plaža i podmorja u destinacijama od Istre i otoka Krka do Dubrovnika. Natječaj je otvoren za sportske klubove, udruge za zaštitu okoliša, škole i druge institucije sa sjedištem u Hrvatskoj koje rade na projektima zaštite jadranske obale i mora.

Posebnu prednost imat će projekti čišćenja plaža i podmorja u destinacijama Poreč, Rabac, Baška, Krk i Dubrovnik, kao i programi koji će uz čišćenje plaža i podmorja dodatno uključiti i edukativne ekološke radionice za lokalno stanovništvo i škole te širu društvenu zajednicu. Osnovni kriteriji za odabir najboljih projekata bit će njihov značaj za lokalnu zajednicu te podizanje razine svijesti šire javnosti o važnosti očuvanja jadranskog mora i priobalja.

Natječaj je otvoren do 27. travnja 2016. godine, a prijavnice se mogu preuzeti s mrežnih stranica www.valamar.com i www.valamar-riviera.com. Rezultati natječaja bit će objavljeni najkasnije do 5. svibnja 2016. godine na mrežnim stranicama Valamar Rivijere i preko priopćenja za medije.

Povjerenstvo Valamar Rivijere odabrat će najbolje projekte te će se s njihovim nositeljima potpisati ugovori o donaciji, a same akcije čišćenja plaža i podmorja provodit će se tijekom svibnja i u prvoj polovici lipnja 2016.