Američki nogomet jedan je od brojnih sportova koji zahtijeva izvrstan timski rad pa je legendarni trener Vince Lombardi zaključio: „Postignuća organizacije rezultat su kombinacije truda njezinih pojedinaca.“

U prošla smo dva broja predstavili Domaćine sezone hotelskih operacija u 2016. godini, a sada je red na najboljim radnicima korporativnih službi 2016. godine, koji su se radom istaknuli u svojim divizijama i sektorima.

Marin Žigante Najbolji je radnik ureda Uprave – odjela pravnih poslova kao stručni suradnik za pravne poslove već 14 godina. Marljiv i samozatajan obavlja sve poslove bez pogovora, rješava samostalno sve iz svoje nadležnosti, a samoinicijativno pokreće procese i poslove ne čekajući da mu se zapovijeda ili ukazuje. U Diviziji za operacije titulu Najboljeg radnika odnosi referent tehnološke pripreme Arijela Miletić. Već dugi niz godina savjesno, staloženo i veoma predano obavlja posao te iznimnim zalaganjem pruža uvijek korak više u radu. Uvijek pozitivna i dostupna te sprema za pomoć definitivno je osoba na koju se uvijek može računati. Svojim odnosom prema kolegama i radu predstavlja važan oslonac odjela hrane i pića u cjelini. U Diviziji prodaja i marketing dobitnica je nagrade za Najboljeg radnika asistent u prodaji i marketingu Željka Medved. Proaktivno Željkino sudjelovanje Željke u svim poslovnim segmentima divizije uvelike doprinosi ostvarenju poslovnih ciljeva a njezino odlično poznavanje i vladanje različitim sustavima i programima te vještine planiranja, organiziranja i sistematiziranja podataka dio su svakodnevnoga izvanrednog obavljanja radnih zadataka. Kao iznimno kvalitetan član tima otvorenom komunikacijom u timu, usmjerenošću na rezultat i odnose s kolegama doprinosi razvoju cjelokupnog tima.Đeni Koraca, stručni suradnik za praćenje i izvještavanje troškova Najbolji je radnik Divizije za razvoj, održavanje imovine i tehničke servise. U radu je pokazala inicijativu i samostalnost te je vrlo savjesna, pedantna i pouzdana. U komunikaciji daje pozitivan doprinos. Spremno preuzima i ostale poslove, lako usvaja nove procedure i aktivno sudjeluje pri unapređivanju radnih procesa. Svojim pristupom ispunjavanju obaveza više je nego opravdala je očekivanja nadređenih, ali i ostalih kolega s kojima surađuje.

U Praonici rublja nagradu za Najboljeg radnika odnosi Ivan Brečević, koji je prošle godine bio voditelj smjene, a trenutačno je tehnički voditelj praonice. Savjesno, kvalitetno i pravodobno obavlja svakodnevne radne zadatke, ističe se po spremnosti za preuzimanje dodatnih poslova iz domene rada sektora. Pozitivnim stavom u komunikaciji s kolegama dao je važan doprinos razvijanju međuljudskih odnosa unutar sektora i s kolegama u ostalim sektorima. Savjesnim obavljanjem povjerenih poslova te pozitivnim stavom prema poslodavcu doprinosi ostvarivanju poslovnih ciljeva Društva. Najbolji je radnik Sektora nabave Karmen Piemonte, suradnik za unos matičnih podataka i cijena. Izrazito pouzdana osoba, samostalna u radu i predana poslu. Razvija dobre odnose s kolegama, spremna je prenositi znanje i pomoći. Prihvaća promjene, daje prijedloge za unapređivanje poslovnih procesa i time je poželjna osoba i uvijek „dio rješenja“. U Sektoru kvalitete Najbolji je radnik Tina Maligec, suradnik za upravljanje kvalitetom. Tina je tijekom 2016. godine iznimnno doprinosila razvoju programa Up!lifting i svi su prepoznali njezin entuzijazam i težnju rješavanju izazova, kojih je u 2016. bilo uistinu mnogo.

U regiji Dubrovnik dobitnicu su nagrade za Najboljeg radnika voditelj MICE prodaje Dorja Horvat i voditelj odsjeka destinacijskog računovodstva Koviljka Milat. Tijekom 2016. Dorja se posebno iskazala aktivnostima i angažmanom na ovogodišnjem Mercedesovu događanju, a svih je ovih godina iznimno posvećena poslu, samostalna i proaktivna, a radni entuzijazam zarazno širi na sve kolege iz radnog okruženja. Koviljka se ističe kvalitetnim i uzornim radom. Veoma savjesno i odgovorno pristupa svakom zadatku te stvara pozitivno ozračje u radnom okruženju. Kvalitetno komunicira s vanjskim korisnicima te uspješno odgovara na izazove integracije Regije Jug. Doprinosi kvalitetnom radnom ozračju pružajući uvijek pozitivan primjer radom, zalaganjem i radnom disciplinom kolegama u internoj komunikaciji.

Koviljkina kolegica, referent naplate potraživanja i platnog prometa Kristina Radulović dobitnica je Nagrade za najboljeg radnika Sektora financija i računovodstva u destinaciji Poreč. Kristina veoma uspješno obavlja svakodnevne radne zadatke te predlaže poboljšanja sustava s ciljem bržeg i kvalitetnijeg rada i pronalaženja novih rješenja. Stvara pozitivno ozračje potičući ostale. Odgovorna i samostalna, ističe se i u spremnosti preuzimanja i obavljanja dodatnih poslova te rado uskače u pomoć kolegama. U Sektoru strateškog planiranja i kontrolinga dobitnica je nagrade za Najboljeg radnika specijalist za sustav poslovne inteligencije Igrana Paljar. Rad Igrane u Valamar Rivijeri oduvijek je povezan s njezinom stručnošću i profesionalizmom od obavljanja složenih analiza do svakodnevne komunikacije s kolegama. Posebno je vješta u radu u različitim aplikacijama i u tom dijelu posla uvijek pronalazi nove ideje za poboljšanje, pri tom nesebično razmjenjujući bogato znanje i profesionalno iskustvo. U Sektoru upravljanja imovinom i općim poslovima Najbolji je radnik vozač osobnog automobila Darko Toromanović. U svakodnevnom radu Darko se ističe staloženim pristupom u često stresnim i neugodnim situacijama, uvijek je na raspolaganju iznimno ljubazan prema kolegama, ali i prema svima s kojima se u poslu susretne pa te kvalitete prepoznaju i njegovi kolege i suradnici. Ove je godine preuzeo i brojne dodatne poslove i zasluženo preuzeo titulu Najboljeg radnika. U Sektoru IT-ja Najbolji radnik je sistem administrator Alfio Milanović. Alfio je dugogodišnji radnik iz odjela IT infrastrukture i njegovi nadređeni svakodnevno prepoznaju njegovu spremnost za preuzimanje i obavljanje dodatnih poslova. Uvijek pravodobno i učinkovito rješava pitanja i zahtjeve kolega, ali i kontinuirano predlaže nove ideje za podizanje razine usluge krajnjim korisnicima. Specijalist zapošljavanja i kadrovskih poslova Silvija Pintar dobitnica je nagrade za Najboljeg zaposlenika u Sektoru ljudskih potencijala. Silvija je ove godine prvi put radila na poslovima specijalista zapošljavanja i kadrovskih poslova i odlično se snašla u svim izazovnim situacijama ove sezone te je svojim zalaganjem pružala podršku svim radnicima destinacije Baška i kolegama u sektoru. Silvija je tijekom cijele godine pokazala kontinuitet u kvaliteti i uvjerila nadređene da se u nju mogu pouzdati. Polako je ali sigurno postala jedna od ključnih osoba u destinaciji.

Ponosni smo na naše nagrađene djelatnike koji pokazuju primjer dobrih radnika i pravih kolega. Bravo!