Ekipa Tinkoff Saxo dočekana ovacijama u hotelu Valamar Diamant.

Hotel Valamar Diamant je tijekom listopada bio baza za trening kamp biciklističke ekipe Tinkoff-Saxo. Ovo je prvi put da je jedna biciklistička World Tour ekipa došla u Hrvatsku, a posjet je time važniji jer je riječ o ekipi Tinkoff-Saxo, za koju voze neki od najboljih biciklista današnjice poput Petera Sagana, aktualnog svjetskog prvaka, te Alberta Contadora, višestrukog pobjednika Grand Tour utrka kao što su Tour de France, Giro d’Italia i Vuelta a España. Ekipa Tinkoff-Saxo došla je u punom sastavu, među kojima su i ostala zvučna imena poput Rafala Majke, Ivana Bassa, Romana Kreuzigera i hrvatskog biciklista Robera Kišerlovskog. Uz vozače, Poreč je ugostio i kompletan tim od gotovo 80 ljudi koji uključuje sportske direktore, trenere, mehaničare, nutricioniste, liječnike i članove uprave.

“Čitavu noć nisam oka sklopio od uzbuđenja što ću dobiti priliku biti pokraj najboljih biciklista svijeta”, izjavio je Carlo Jurišević, mladi riječki biciklist i višestruki hrvatski prvak u konkurenciji početnika, koji je dobio jedinstvenu priliku stati uz bok svojih najvećih sportskih idola, napraviti nekoliko kilometara vozeći uz njih, zamoliti za zajedničku fotografiju i uzeti autogram. Koliko je mladom riječkom sportašu i ostalim hrvatskim zaljubljenicima u biciklizam značio dolazak Alberta Contadora, Petera Sagana ili Rafaela Majke, najbolje se moglo doživjeti kada su uz brojne predstavnike “sedme sile” dupkom napunili dvoranu Magnolija hotela Valamar Diamant i ovacijama pozdravili najveće zvijezde prve World Tour momčadi koja je došla u Hrvatsku.

biciklisti2

“Izuzetno smo ponosni što je ekipa Tinkoff-Saxo odabrala upravo destinaciju Poreč i Valamar za organizaciju svog trening kampa. Njihovo povjerenje potvrda je kvalitete našeg dosadašnjeg rada i poticaj za daljnji razvoj cikloturističke ponude, koja će iskoristiti puni potencijal naših destinacija od Istre do Dubrovnika i koja će se po konkurentnosti i atraktivnosti svrstati uz bok najjačim europskim destinacijama. Posljednjih je godina jasno da Istra kao destinacija radi veliki iskorak u razvoju bike ponude, a Valamar je predvodnik tog razvoja i ima ambiciju zadržati lidersku poziciju i u budućnosti. Naš brand Valamar Loves Bike već je niz godina prisutan na tržištu, razvili smo 6 specijaliziranih bike hotela koji nude najviše standarde usluga, kako za rekreativce tako i za profesionalce, a organizatori smo i cijelog niza uspješnih događanja, poput utrke Valamar Terra Magica. Razvoju destinacijskih proizvoda koji se, pored biciklizma, odnosi i na druge oblike aktivnog odmora poput trekkinga, ronjenja, tenisa, sportova na pijesku i drugih, pristupamo sustavno i smatramo da je upravo ovaj vid ponude jamac daljnjeg razvoja naših destinacija, posebice u periodima pred i posezone”, istaknuo je Ivica Vrkić, direktor sektora marketinga Valamar Rivijere.