Drugu godinu zaredom Poreč je ugostio konferenciju WinDays i 17. izdanje održano je u Valamar Isabella Island Resortu na otoku Sveti Nikola, koji je u premijernom porečkom izdanju prošle godine dobio nadimak „WinDays otok“.

Business & Technology

Najveća i najpoznatija IT konferencija u Hrvatskoj trajala je od 25. do 28. travnja i okupila ukupno 1300 sudionika, a tematski je tradicionalno bila podijeljena na dva dijela: WinDays17 Business i WinDays17 Technology.

Tematski je fokus odjeljka WinDays17 Business bio na iskorištavanju potencijala hrvatskoga gospodarstva, a predstavljeni su i uspješni primjeri implementacije pametnih specijalizacija u hrvatskim tvrtkama. WinDays17 Technology predstavio je konkretne načine i tehnološka rješenja za optimizaciju poslovnih procesa, prilagodbu proizvoda i rješenja, aktivnije uključivanje korisnika i osnaživanje pojedinaca i zaposlenika kako bi postigli više, a primarni je fokus bio na inovativnim rješenjima temeljenima na tehnologiji u oblaku.

Utjecaj na poslovno okruženje

Prvi je dan konferencije donio prvim pristiglim sudionicima pravi uvod u glavne teme koje se protežu tijekom dva dana Business konferencije: stvaranje pametnoga gospodarstva i povećavanje digitalne konkurentnosti Hrvatske. Business konferencija, koja već tradicionalno otvara svako izdanje WinDaysa, iz godine u godinu okuplja sve više poslovnih stručnjaka i predavača iz različitih industrija i država, a sama konferencija kvalitetom sadržaja i temama sve snažnije utječe na poslovno okruženje u Hrvatskoj. Uvodnu je riječ imala Lejla Zukić-Krivdić, direktorica Microsofta za područje Hrvatske i BiH, a potom i Ivan Vidaković, direktor za digitalnu transformaciju Microsoftove regije CEE Multi-country Europe. Naglasak je bio upravo na nesrazmjeru između ponude i potražnje digitalnih vještina, kako u Hrvatskoj tako i na europskoj razini.

Nakon svakoga radnog dana gosti su se opuštali na zabavama na otoku koje već tradicionalno uključuje poznate glazbene goste. Prve je večeri to bio Damir Kedžo, a druge S.A.R.S.

Sudionici su bili smješteni u svim objektima na otoku Sv. Nikola, dakle u Valamar Isabella Island Resortu te u hotelima Valamar Diamant, Valamar Crystal, Valamar Rubin i Valamar Rivijeri.

Hvala svim kolegama koji su sudjelovali u pripremama i organizaciji ove iznimno važne konferencije!