Damir Tomaš, šef kuhinje hotela Valamar Meteor, uz stručnu pomoć kolege Darija Milanovića Litre, šefa kuhinje hotela Valamar Argosy, osvojio je prvo mjesto u kategoriji glavnog jela i dva druga mjesta u kategorijama deserta i hladnog predjela na natjecanju Makarska Gourmet Expo.

Kolega Damir svojim je jelom “Nije patka” osvojio prvo mjesto u konkurenciji sedam ugostiteljskih objekata iz Makarske i okolice. Žiri sastavljen od međunarodnih kulinarskih sudaca Gorana Staničića, Paška Šute, Marije Lulić i predsjednika Željka Nevena Bremeca naš je šef oduševio guščjim prsima u umaku od badema i naranče, rimskim njokima i šalšom od paprike.

Hladno predjelo “Težačka spiza” (tripice u hrusti od pešta, majoneza od kapule i marmelada od patlidžana) i desert “Novo ruho” (poširana smokva u likeru od ruže, prelivena želeom od malina, te krema od lješnjaka u košarici od karameliziranog lisnatog tijesta u slatko-slanoj kombinaciji) zasjeli su na odlično drugo mjesto. Svi sudionici natjecanja svojim su jelima na kraju počastili okupljene građane.