U Zajednici Talijana Brtonigla krajem travnja je održano Sedmo prvenstvo sommeliera Istre i Kvarnera 2018., a u eliminacijskom je natjecanju sudjelovalo 28 natjecatelja, među kojima i naši predstavnici.

Među 12 natjecatelja plasiranih u polufinale, prvo mjesto u finalu, pred brojnom publikom pripalo je našem Zoranu Gregoroviću  (Valamar Isabella Island  Resort). Finalisti su svoje znanje i vještine iskazali u otvaranju pjenušca, ispravku vinske liste, dekantiranju crvenog vina, prepoznavanju vina i jakih alkoholnih pića, pogađanje ‘’na slijepo’’ malvazije s četiri zemlje te istakanje magnuma.

„Sommelier je više poziv nego zanimanje jer zahtijeva puno pažnje, vremena i ljubavi u promišljanju o vinima. Potrebno je puno truda, odricanja i vremena za neprekidno usavršavanje i učenje. Ponosan sam na kolegu Zorana – njegov velik uspjeh uspjeh je i svih nas u Valamaru koji s velikom strašću promoviramo i svojim gostima nudimo vina koja imaju izuzetan karakter i jedinstvene su sorte vinove loze, kao što su istarska malvazija, teran, momjanski muškat, plavac mali“, istaknuo je Sandi Paris, specijalist pića u Valamar Rivieri.

Bravo Zorane!